Αναρτήσεις

ΧΑΛΟΥΜΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Σήμερα θα σας πω για ένα αγαπημένο μου ορεκτικό που συνηθίζω να κάνω συχνά γιατί μας αρέσει πολύ!!  Χαλούμι αρωματισμένο με θυμάρι, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας για πίτες και από πάνω ένα καλό και ποιοτικό μέλι.  Εγώ διάλεξα το μέλι καστανιάς της εταιρείας "Beeu_honey.gr" που ταίριαξε απόλυτα με το τυρί.  Μπορείτε να το δοκιμάσετε με διαφορά είδη τυριού, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό.  Το καλύτερο βέβαια είναι ότι είναι ψημένο στο φουρνο και όχι στο τηγάνι..  Υλικά: Χαλούμι σε φέτες Φυλλο κρούστας για πιτα Θυμάρι αποξηραμένο Λίγο ασπράδι αυγού Σουσάμι και μαυροκούκι Μέλι Καστανιάς "beeu_honey.gr" Εκτέλεση: Η διαδικασία είναι πολυ απλή. Καταρχήν για κάθε φέτα χαλούμι χρειάζεται ένα φύλλο κρούστας.  Πασπαλίζουμε το χαλούμι με λίγο θυμάρι και το τυλίγουμε στο φύλλο. Στις άκρες βάζουμε λίγο ασπράδι αυγού για να κλείσει καλά.  Το τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο σε προσθερμασμένο φούρνο.  Σ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Εικόνα
Αυτά τα υπέροχα λαζάνια με μελάνι σουπιάς είναι πεντανόστιμα! Μυρίζουν θάλασσα και είναι τόσο ευκολη μακαρονάδα που θα την καθιερώσετε! Οι γαριδούλες δίνουν αυτό το έξτρα για την ολοκλήρωση του πιάτου, μη τις παράλειψετε!!  Υλικά: 1 πακέτο λαζάνια με μελάνι σουπιάς "Κλουκίνες" 10 φρέσκιες η κατεψυγμένες γαρίδες 2 κ.σ. βούτυρο 2 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο 2-3 λιαστές τομάτες 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου Μισή κόκκινη πιπεριά Λίγο ξύσμα λεμονιού 1 σφηνάκι λευκό κρασί Αλάτι, πιπέρι Παρμεζάνα Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σωτάρουμε τις γαριδούλες στο βούτυρο με το θυμάρι αφού τις έχουμε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τις ουριτσες τους. Χρειάζεται μόνο 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Μόλις γυαλίζουν προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ψημένες γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.  Παράλληλα βράζουμε τα λαζά

ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΛΟΥ

Εικόνα
  Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκάκι με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και μήλου που θα σας αρέσει πολύ!  Υλικά : 1 φύλλο σφολιάτας 2 κούπες διάφορα κόκκινα φρούτα, εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα 2 μήλα 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Λίγο αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο Άχνη ζάχαρη προαιρετικά Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα κόκκινα φρούτα με τα μήλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρμελάδα περίπου 15 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει για να τη χρησιμοποιήσουμε.  Βγάζουμε το φύλλο για μισή ώρα εκτός ψυγείου. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας  σε 6 κομμάτια και γεμίζουμε με τη κρύα μαρμελάδα και κλείνουμε το φύλλο με ένα πιρούνι πολύ καλά.  Χαράσουμε με ένα μαχαίρι ώστε να αναπνέει η γέμιση και αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ,πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και απολαμβάνουμε !!! 

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΒΒQ SAUSE

Εικόνα
  Οι πιο εύκολες και νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου με BBQ sauce της αγαπημένης μου εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ που θα μπορουσατε να φτιάξετε!!!  Υλικά: 1 κιλό φτερούγες 2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή 2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. πιπέρι BBQ sauce της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ Εκτέλεση: Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο ώστε να είναι εντελώς στεγνό και πασπαλίζουμε το το μίγμα από τα μπαχαρικά.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25 λεπτά από κάθε πλευρά.  Αφαιρούμε και με ένα πινέλο απλώνουμε αρκετή ποσότητα από τη BBQ sauce.  Ξαναψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο, περίπου 15 λεπτά.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ρόδι.  Καλή απόλαυση!!!  Η BBQ sauce που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ μπορείτε να τα δείτε και να τα προμηθευτειτε εδώ: https://www.ode.global/el/shop/

ΒΕΛΟΥΤΕ ΞΙΝΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

Εικόνα
  Αυτή η βελουτέ είναι απλά υπέροχη και θα σας ξετρελάνει! Την έχω συνδιάσει με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ένα χορταστικό κομμάτι συγκλινο Μάνης.Τη συνταγή την έχω εδώ και χρόνια απο ενα παλιό τεύχος  του περιοδικού "olive" ,βέβαια με τα χρόνια έχω κάνει τις αλλαγές που μου αρεσαν. Πάμε όμως να δουμε τη συνταγή αναλυτικά.  Υλικά:  500γρ. ξινό κατά προτίμηση τραχανά  2μιση λίτρα νερό 1 κύβο ζωμό λαχανικών 200μλ κρέμα γάλακτος 4 κ.σ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου 4 φέτες σύγκλινο Μάνης Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο Λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικα Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράζει το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κύβο και το τραχανά.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περιπου 30 λεπτά η έως ότου φουσκώσει ο τραχανάς.  Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε το απόλυτα λείο αποτέλεσμα.  Μεταφέρουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη κρέμα και λίγο έξτρα αλάτι αν θέλουμε .  Παράλληλα ψήνουμε σε ένα τηγανάκι το σύγκλινο μέ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Εικόνα
Τώρα, τελευταία βλεπω πολλές φωτογραφίες με ρολάκια γεμιστά με μαρμελάδα, έτσι κ εγώ αποφάσισα να τα δοκιμάσω  . Εύκολη συνταγή που μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση σας αρέσει.  Υλικά:   Για τη ζύμη: 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1/3 κούπα λευκή ζάχαρη 2/3 κουπα γάλα χλιαρό  Μισό κ.γλ. αλάτι 1/4 κάρδαμο τριμμένο 2 αυγά 1/4 κούπας φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ  Γ ια τη γέμιση: 2/3 κούπας μαρμελάδα φραμπουάζ  3/4 κούπας φυστίκι Αιγίνης     Για τη κρέμα: Μια κούπα μασκαρπόνε Μισή κούπα άχνη ζάχαρη  Μισό κ.γλ. εκχυλίσμα βανίλια Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας ανακατεύοντας τη μαγιά με το χλιαρό γάλα κ λίγη από τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά τησ ζύμης.  Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμαράκι.  Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 2 ώρες η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  Πιανουμε και ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Αν χρειαστεί πασπαλιζουμ

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

Εικόνα
Έ τσι για να ξεκινήσει γλυκά η νέα χρονιά μιας και με τον ίδιο τρόπο τελείωσε, σήμερα ετοίμασα banana muffins με μελάσα. Υγιεινά και πεντανόστιμα!! Εχω αντικαταστήσει τη ζάχαρη με 100% μελάσα  που είναι φυσικό προϊόν προερχόμενο από το ζαχαροκάλαμο της εταιρείας "Emelia". Υλικά: 4 μικρές μπανάνες ή 3 μεγάλες πολύ ώριμες 3 αυγά 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. baking powder 1/2 κ.γλ. σόδα 120 γρ. γάλα αμυγδάλου 70 γρ. Λιωμένο βούτυρο 70 γρ. μελάσα ή 140 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Νιφάδες βρώμης Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη μελάσα, το βούτυρο, τη βανίλια. Ανακατεύουμε πολυ καλά.  Ενώνουμε  τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε.  Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών υλικών μέσα στο  μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε γρήγορα και λίγο, ίσα ίσα να γίνει πιο λείο το μίγμα.  Μοιράζουμε σε 12 θήκες για μάφινς που έχουμε καλύψει με χαρτάκια η λαδόκολλα.  Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης.  Ψήνουμε για 25 λ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Εικόνα
  Με αυτή τη σούπερ σοκολατένια συνταγή θα κλείσουμε γλυκά αυτή τη χρονιά. Το απόλυτο κέικ σοκολάτας μόνο με κακάο!!! Βγαίνουν όλα τα αρώματα του κακάου και είναι τόσο πλούσιο σε γεύση που θα σας συναρπάσει!! Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, εγώ διάλεξα να σας παρουσιάσω την παρακάτω.  Υλικά : 220γρ. αλεύρι γ.ο.χ 90γρ. κακάο άγλυκο σε σκόνη 300γρ. ζάχαρη καστανή 3 αυγά 120γρ. Ηλιέλαιο 250ml ξινόγαλα 250ml ζεστό νερό 1 κ. γλ. baking powder 1 κ. γλ. Baking soda 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Για το frosting: 120  γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. σκόνη κακάο 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 400 γρ. ζάχαρη άχνη 80 ml κρέμα γάλακτος Ροδοπέταλα και τριανταφυλλάκια για το στόλισμα.  Εκτέλεση : Ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά.  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στο χέρι με το σύρμα η με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.  Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξινόγαλα.  Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε σταδιακά το βρασ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ CHUTNEY ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Εικόνα
 Φανταστικά ρολάκια κοτόπουλο με γλυκόξινο chutney, τυλιγμένα σε τραγανή σφολιάτα. Ένα πιάτο που θα τους κερδίσει όλους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!!  Υλικά: 4 στήθη κοτόπουλο 2 φύλλα σφολιάτα 2 κούπες φρέσκο σπανάκι 200γρ. Γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε στικ 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες Φρέσκα μυρωδικά όπως φύλλα βασιλικού, θυμάρι 8 κ.σ. chutney με ρόδι,λαχανικά και πορτοκάλι ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ Αλάτι και πιπέρι 2 - 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο Λίγο αυγό για το άλειμμα της σφολιάτας Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κοτόπουλο, τσιγαρίζοντας τα μανιτάρια  με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.  Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στήθος και το πατάμε λίγο να γίνει πιο επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να το γεμίσουμε και να το κλείσουμε.  Απλώνουμε 1 κ.σ. chutney στο εσωτερικό του κάθε στήθους. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με φρέσκο θυμάρι και τοποθετούμε τη γέμιση. 

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΡΑΣΣΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
 Γενικά αγαπάω πολύ τις πιτούλες, ειδικά αν πρόκειται για χειροποίητο φύλλο τότε σίγουρα δε μπορώ να αντισταθώ σε καμία περίπτωση!!!  Αυτή τη φορά ετοίμασα μια πιτούλα με σπανάκι, πράσινο, φετούλα και φρέσκο δυόσμο..  Υλικά: Για τα φύλλα: 350 γρ. κίτρινο αλεύρι 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κούπα  νερό 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. ξυδι λευκό 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για  τη γέμιση: 2 μεγάλα πράσσα 2 κούπες σπανάκι  3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Λίγο φρέσκο δυόσμο 2 μεσαία αυγά 250 γρ. φέτα η και παραπάνω αν θέλουμε Αλάτι, πιπέρι 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο Έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων.  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε αρχικά τη γέμιση τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι με τα πράσσα. Ψιλοκομμένα ή πιο χοντροκομμένα.  Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται λίγο προσθέτουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.  Δεν προσθέτουμε νερό γτ βγαίνουν αρκετά υγρά από τα λαχανικά μας.  Είναι έτοιμο το μείγμα μόλις στεγνώσει.  Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο, τα αυγά, τη φέτα και αν χρε