ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ CHUTNEY ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

 Φανταστικά ρολάκια κοτόπουλο με γλυκόξινο chutney, τυλιγμένα σε τραγανή σφολιάτα. Ένα πιάτο που θα τους κερδίσει όλους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!! 



Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι
  • 200γρ. Γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε στικ
  • 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά όπως φύλλα βασιλικού, θυμάρι
  • 8 κ.σ. chutney με ρόδι,λαχανικά και πορτοκάλι ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 - 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • Λίγο αυγό για το άλειμμα της σφολιάτας




Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κοτόπουλο, τσιγαρίζοντας τα μανιτάρια  με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στήθος και το πατάμε λίγο να γίνει πιο επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να το γεμίσουμε και να το κλείσουμε. 

Απλώνουμε 1 κ.σ. chutney στο εσωτερικό του κάθε στήθους. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με φρέσκο θυμάρι και τοποθετούμε τη γέμιση. 

Πρώτα απλώνουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια, τη γραβιέρα, τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τη πιπεριά.

Κάνουμε ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. 

Ψήνουμε από όλες τις πλευρές στο τηγάνι που ψήσαμε τα μανιτάρια ώστε να πάρει χρώμα το κάθε ρολάκι και να σφραγίσουμε το κρέας. 

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σφολιάτα. 

Κάθε φύλλο το κόβουμε στη μέση και απλώνουμε μια γενναία δόση από το chutney.  

Τοποθετούμε το ρολάκι και κλείνουμε καλά.
Χαράσουμε διαγώνια και αλείφουμε με το αυγό. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 30 λεπτά η μέχρι να χρυσαφίσουν.

Μπορείτε να βρείτε το γλυκοξινο chutney με ροδι,λαχανικά και πορτοκάλι που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ  εδώ:

  https://www.ode.global/el/shop/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο