ΧΑΛΟΥΜΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ
Σήμερα θα σας πω για ένα αγαπημένο μου ορεκτικό που συνηθίζω να κάνω συχνά γιατί μας αρέσει πολύ!!
Χαλούμι αρωματισμένο με θυμάρι, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας για πίτες και από πάνω ένα καλό και ποιοτικό μέλι.
Εγώ διάλεξα το μέλι καστανιάς της εταιρείας "Beeu_honey.gr" που ταίριαξε απόλυτα με το τυρί.
Μπορείτε να το δοκιμάσετε με διαφορά είδη τυριού, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό.
Το καλύτερο βέβαια είναι ότι είναι ψημένο στο φουρνο και όχι στο τηγάνι..
Υλικά:
- Χαλούμι σε φέτες
- Φυλλο κρούστας για πιτα
- Θυμάρι αποξηραμένο
- Λίγο ασπράδι αυγού
- Σουσάμι και μαυροκούκι
- Μέλι Καστανιάς "beeu_honey.gr"
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι πολυ απλή. Καταρχήν για κάθε φέτα χαλούμι χρειάζεται ένα φύλλο κρούστας.
Πασπαλίζουμε το χαλούμι με λίγο θυμάρι και το τυλίγουμε στο φύλλο. Στις άκρες βάζουμε λίγο ασπράδι αυγού για να κλείσει καλά.
Το τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο σε προσθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρουμε ζεστό όπως είναι πασπαλίζοντας με μαυροκουκι και άσπρο σουσάμι καβουρδισμένο και πλούσια ποσότητα μελιού.
Καλή απόλαυση και καλή εβδομάδα!!
Μπορείτε να βρείτε το μέλι που χρησιμοποίησα σ'αυτή τη συνταγή αλλά και τις άλλες επιλογες εδώ:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου