ΒΕΛΟΥΤΕ ΞΙΝΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

 Αυτή η βελουτέ είναι απλά υπέροχη και θα σας ξετρελάνει! Την έχω συνδιάσει με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ένα χορταστικό κομμάτι συγκλινο Μάνης.Τη συνταγή την έχω εδώ και χρόνια απο ενα παλιό τεύχος  του περιοδικού "olive" ,βέβαια με τα χρόνια έχω κάνει τις αλλαγές που μου αρεσαν. Πάμε όμως να δουμε τη συνταγή αναλυτικά. 


Υλικά: 

  • 500γρ. ξινό κατά προτίμηση τραχανά
  •  2μιση λίτρα νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 200μλ κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 4 φέτες σύγκλινο Μάνης
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράζει το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κύβο και το τραχανά. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περιπου 30 λεπτά η έως ότου φουσκώσει ο τραχανάς. 

Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε το απόλυτα λείο αποτέλεσμα. 

Μεταφέρουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη κρέμα και λίγο έξτρα αλάτι αν θέλουμε . 



Παράλληλα ψήνουμε σε ένα τηγανάκι το σύγκλινο μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. 

Σερβίρουμε τη σούπα όπως είναι ζεστή και βελούδινη με το αμύγδαλο, λίγες σταγόνες ελαιολάδου και κρέμας μπαλσάμικο και μια φέτα σύγκλινο και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι  στο τέλος. 

Καλή απόλαυση!! 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο