ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Αυτά τα υπέροχα λαζάνια με μελάνι σουπιάς είναι πεντανόστιμα! Μυρίζουν θάλασσα και είναι τόσο ευκολη μακαρονάδα που θα την καθιερώσετε! Οι γαριδούλες δίνουν αυτό το έξτρα για την ολοκλήρωση του πιάτου, μη τις παράλειψετε!! 


Υλικά:
  • 1 πακέτο λαζάνια με μελάνι σουπιάς "Κλουκίνες"
  • 10 φρέσκιες η κατεψυγμένες γαρίδες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 2-3 λιαστές τομάτες
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σωτάρουμε τις γαριδούλες στο βούτυρο με το θυμάρι αφού τις έχουμε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τις ουριτσες τους. Χρειάζεται μόνο 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη. 




Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Μόλις γυαλίζουν προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ψημένες γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη. 

Παράλληλα βράζουμε τα λαζάνια μας συμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 



Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε μέσα στις γαρίδες. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε λίγο από το νερό που τα είχαμε βράσει. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγα φλέικς παρμεζάνας ,το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπερι. 

Καλή απόλαυση!! 

Μπορείτε να βρείτε τα λαζάνια που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή αλλά και όλα τα προιοντα της εταιρείας "Κλουκίνες" εδώ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο