ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Τώρα, τελευταία βλεπω πολλές φωτογραφίες με ρολάκια γεμιστά με μαρμελάδα, έτσι κ εγώ αποφάσισα να τα δοκιμάσω . Εύκολη συνταγή που μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση σας αρέσει. 



Υλικά:

 Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/3 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2/3 κουπα γάλα χλιαρό 
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κάρδαμο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

 Για τη γέμιση:

  • 2/3 κούπας μαρμελάδα φραμπουάζ 
  • 3/4 κούπας φυστίκι Αιγίνης

  Για τη κρέμα:

  • Μια κούπα μασκαρπόνε
  • Μισή κούπα άχνη ζάχαρη 
  • Μισό κ.γλ. εκχυλίσμα βανίλια


Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας ανακατεύοντας τη μαγιά με το χλιαρό γάλα κ λίγη από τη ζάχαρη.

Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά τησ ζύμης. 

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμαράκι. 

Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 2 ώρες η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Πιανουμε και ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Αν χρειαστεί πασπαλιζουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει. 

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και το φυστίκι και κάνουμε ρολό. 

Κόβουμε σε κομμάτια, εγώ έβγαλα 8 τεμάχια με αυτή τη δοσολογία, και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα και να διπλασιαστούν πάλι σε όγκο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περιπου 40 λεπτά. Σκεπάζουν με αλουμινόχαρτο αν πάρουν πολυ γρήγορα χρώμα. 

Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το τυρένιο frosting ανακατεύοντας πολυ καλά τα υλικά και απλώνουμε με μια σπάτουλα πανω στα ρολάκια. 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα φυστίκι. 

Καλή απόλαυση!! 

 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο