ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ ΜΕ CHUTNEY ΤΟΜΑΤΑ
Μια παραδοσιακή συνταγή με μια πιο μοντέρνα προσθήκη. Αγαπημένη Λαδένια Κιμώλου με το εκρηκτικό chutney τομάτα από την αγαπημένη μου Mamellada .Εύκολη συνταγή, νόστιμη και νηστίσιμη. Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά. Υλικά: Για τη ζύμη: 600-650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 240 μλ. χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γλ. αλάτι Για την επιφάνεια: 4 κ.σ. chutney τομάτα Mamellada 1 φλ. τοματίνια 1 μεγάλη ώριμη τομάτα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αποξηραμένη ρίγανη,θυμάρι και λίγο αλάτι. Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμαράκι μας. Σε μια μπασίνα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο από το αλεύρι για το τελικό ζύμωμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βγαίνει ελαφρώς κολλώδης η ζύμη. Αυτό θα την κάνει αφράτη. Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε