ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

 Για να κλείσει λοιπόν όμορφα η εβδομάδα θα φτιάξουμε ένα φανταστικό κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, τόσο απλό και γρήγορο που θα το λατρέψετε! 


Υλικά:

  • 250 γρ. Arborio ρύζι
  • 500γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή βοδινού
  • 150 μλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπερι φρέσκο τριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι, εγώ χρησιμοποιώ αυτό της σειράς  COOKIN by GRUPPE με το γυάλινο καπάκι, απίστευτα πρακτικό, σωτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ελαιολάδο. 

Μόλις πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε, συνεχίζουμε με το ρύζι για το ριζότο μας. 

Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Έπειτα προσθέτουμε στο ριζότο μας από μια κουτάλα ζωμό τη φορά, ανακατεύουμε συνεχώς, πάντα σε χαμηλή φωτιά. 




Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι. 
Θα πάρει περίπου 20-25 λεπτά η όλη διαδικασία. 

Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και τριμμένη παρμεζάνα. 

Θέλουμε να μην είναι στεγνό, όποτε φροντίζουμε να αφήσουμε λίγη παραπανω υγρασία στο τηγάνι, μιας και όσο κρυώνει το ριζότο τραβάει αυτή την υγρασία. 



Σερβίρουμε με έξτρα φλέικς παρμεζάνας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο κάρδαμο σε microgreens για έξτρα ένταση. 

Καλή απόλαυση!!! 


Το βαθύ τηγάνι της σειράς COOKIND BY GRUPPE που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της Gruppe μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο