ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

 Όλοι λατρεύουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά.. Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω έναν πιο ελαφρύ, με μέλι αντί για ζάχαρη, αρωματισμένο με πορτοκάλι που πιστέψτε με θα σας αρέσει πολύ!!! 

Υλικά:

  • 1 φλ. ηλιέλαιο η 1/2 φλ. ηλιέλαιο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1,5 φλ. μέλι ανθέων TRISILIA natural products
  • 3 φλ.  νερό
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα η καρύδια ή και τα δυο αν θέλουμε.
  • 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα υγείας προαιρετικά
  • Παστέλι για τη διακόσμηση του χαλβά

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το χυμό και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κράνμπερι,και το μέλι.

Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι και το διατηρούμε ζεστό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 


Πολλή προσοχή να ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μαυρίσει το σιμιγδάλι.

Μόλις χρυσαφίσει, αποσύρουμε απαπό τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι μας.

Ξανά βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν δούμε φουσκάλες, ο χαλβάς είναι έτοιμος.

Τον μεταφέρουμε στη φόρμα που θέλουμε να τον σερβίρουμε.

Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα και απλώνουμε πάνω στο χαλβά μας.

Χοντροκόβουμε και λίγο παστέλι για το ντεκόρ και σερβίρουμε.



Καλή απόλαυση!!!



Μπορείτε να βρείτε το μέλι ανθέων που χρησιμοποίησα για τη συνταγή αυτή στον ιστότοπο της Trisilia natural products
και στο προφιλ της στο Instagram 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο