ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

  Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!! Το μοσχαράκι γίνεται τόσο μαλακό και τρυφερό.. Και τα φρέσκα αρωματικά σε συνδιασμό με τα μπαχαρικά και το λεμόνι δίνουν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!!! 


 Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
  • 2-3 καρότα
  • 1 μεσαίο  ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1με 1,5 λτ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Άρωμα
  • 4-5 φυλλα φρέσκο φασκόμηλo Άρωμα
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. νισεστέ
  • Αλάτι

Ρύζι Μπασμάτι για το σερβίρισμα και λαχανικά στον ατμό. 


Εκτέλεση:

Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές.

Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο σε στικάκια. 

Μετά από λίγο προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας. 

Μπορούμε να τα δέσουμε αν θέλουμε με ένα σπάγκο ή να τα ρίξουμε έτσι όπως είναι. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχάσετε να τα αφαιρέσετε πριν δέσετε τη σάλτσα. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας και το μπούκοβο. 

Ρίχνουμε το ζωμό τόσο όσο να σκεπάζει όλο το κρέας και λίγο παραπάνω, πάντα έχει να κάνει με τη διάμετρο της κατσαρόλας που χρησιμοποιούμε.

Σ αυτό το σημείο μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε απαλά. 

Βράζουμε στη χύτρα με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά να μαλακώσει το κρέας. 

Έπειτα διαλύουμε το νισεστέ στο χυμό του λεμονιού. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά τη χύτρα και βάζουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού μας στο μπολ με το μίγμα λεμόνι-νισεστέ. 

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στη χύτρα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και το αλάτι στο φαγητό μας και όχι στην αρχή γιατί θα σκληρείνει το κρέας. 

Όσο το φαγάκι μας κρυώνει να τονίσω ότι σφίγγει η σάλτσα.

Αν βιάζεστε να το δοκιμάσετε όπως είναι καυτό καυτό από τη κατσαρόλα(όπως εγώ) σερβίρετε με λίγο ρύζι μπασμάτι και μπρόκολο στον ατμό. 

Καλή απόλαυση!!! 



Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε και εσείς όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα σ αυτη τη συνταγή, και όχι μόνο, της επιχείρησης House of spices στο site :

https://houseofspices.gr/


Τα φρέσκα αρωματικά που χρησιμοποίησα είναι από την εταιρεία Άρωμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο