TACOS ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ CHUTNEY ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 Τα tacos είναι πολύ αγαπημένα και τόσο εύκολα να τα φτιάξετε που θα τα λατρέψετε!! 

Χρησιμοποίησα το φανταστικό chutney πιπεριάς της MAMELLADA, πολυ ισορροπημένο στη γεύση, ελαφρώς καυτερό και πικάντικο που δένει τόσο αρμονικά με της γαρίδες και τη δροσερή σαλάτα που θα σας αρέσει πολύ! 


Υλικά:

Υλικά για 4 tacos:

  • 4 μικρές τορτίγιες
  • 16 γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 φλ. κόκκινο λάχανο
  • 1/2 καρότο 
  • 1/2 βαζάκι chutney πιπεριά MAMELLADA
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • Αλάτι και λίγη βεγκέταβεγκέτα
  • Φρέσκο κόλιανδρο 

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες μας,τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά. 

Τι μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και με 2-3 κ.σ. από το chutney. 

Θέλουμε να μείνουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις ψήσουμε. 

Πριν τις ψήσουμε τις πασπαλίζουμε με λίγη βεγκέτα. 

Ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε τις τορτίγιες, κόβοντάς τες σε μικρότερο μέγεθος με ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα. 

Τοποθετούμε σε μια φόρμα για muffins από την ανάποδη πλευρά κατά αυτόν τον τρόπο ώστε όταν ψηθούν να κρατήσουν το σχήμα των φωτογραφιών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 170°.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τρίβοντας το καρότο και ψιλοκόβοντας το λάχανο. 

Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φετούλες. 

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι καλά να ενωθούν ομοιόμορφα. 

Μας μένει να συνθέσουμε τώρα τα tacos. 

Μέσα σε κάθε τορτίγια θα βάλουμε με την εξής σειρά:

σαλάτα, αβοκάντο στο πλάι, γαρίδες (έχω υπολογίσει 4 για κάθε tacos), 2 κ.γλ. chutney πιπεριά και τη σως γιαουρτιού. 

Πασπαλίζουμε με λιγο φρέσκο κόλιανδρο. 


Το chutney πιπεριάς που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας MAMELLADA μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

https://mamellada.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο