PORRIDGE ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA

 Μια πολύ καλή ιδέα για γρήγορο αλλά και υγιεινό πρωινό είναι το ποριτζ, πρόκειται για βρώμη που έχει μείνει όλο το βράδυ μέσα σε γάλα και έχει φουσκώσει και χυλώσει δίνοντας μας ένα χορταστικό χυλό γεμάτο ενέργεια!!!Υπάρχουν άπειρες συνταγές και συνδυασμοί, εγώ αυτή τη φορά επέλεξα να το φτιάξω με γάλα αμυγδάλου, νιφάδες βρώμης, σπόρους chia, μέλι και να συνοδεύσω με κόκκινα φρούτα και σταγόνες λευκής σοκολάτας. 

Πάμε να δούμε τα υλικά παρακάτω. 


Υλικά:

Για το χυλό:

  • 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.γλ. σπόρους chia
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 250γρ. γάλα αμυγδάλου

Για το σερβίρισμα:

  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα, φράουλες, σμέουρα
  • Σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση:

Όλη η προετοιμασία γίνεται από το προηγούμενο βράδυ. 

Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε τα υλικά για το χυλό. Κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. 

Την επόμενη μέρα αδειάζουμε  το χυλό σε ένα μπολ. 


Οι αναλογίες που σας έχω δώσει είναι για να φτιάξουμε ένα χυλό ελαφρώς χυλωμένο. Αν θέλετε πιο σφιχτό το χυλό,μειώστε τη ποσότητα του γάλακτος κατά το 1/3.

Κόβουμε φρουτάκια, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λευκής σοκολάτας και λίγο μέλι. 

Απολαμβάνουμε ένα δροσερό και υγιεινό πρωινό. 



Το μπολ που χρησιμοποίησα για τη φωτογράφιση της συνταγής είναι  κεραμικό,χειροποίητο, φτιαγμένο με πολύ μεράκι από την ομάδα του alexopoulos ceramics
Παρακάτω θα βρείτε το link από το site τους όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να κάνετε on-line την παραγγελία σας:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο