Αναρτήσεις

Cocktail με φυσικο χυμο φραγκόσυκο

Εικόνα
 Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και το αποχαιρετώ με ένα απίθανο, δροσιστικό και πολύ εύκολο κοκτέιλ με φυσικό χυμό από φραγκόσυκο της εταιρείας fragorita.  Το φραγκόσυκο είναι υπερτροφή και έγινε φυσικός χυμός , έτοιμος για κατανάλωση η συμπυκνωμένος. Πάμε να δούμε τα υλικά και τη διαδικασία...  Υλικά: 2 μέρη χυμό φραγκόσυκο fragorita 2 μέρη αφρώδη οίνο Χυμό από 1/4 lime  Τριμμένο Πάγο Φρέσκο δυόσμο 1/4 lime σε φέτες.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα σεικερ και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με αρκετό τριμμένο παγο. Συμπληρώνουμε με φέτες lime και φύλλα φρέσκου δυόσμου.  Καλή απόλαυση! Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον ιδιαίτερο χυμό από φραγκόσυκο  της εταιρείας fragorita στο παρακάτω link:     https://mamellada.gr/

PANCAKES ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Εικόνα
Αγαπημένη συνταγή που κρατάει χρόνια πριν είναι η σημερινή. Αφράτα pancakes φούρνου με μαρμελάδα βερίκοκο Sisinni της Ritos food!!! Ιδανικά για πρωινο, για brunch και γιατί όχι και για απογευματινό. Υπάρχει μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στη ζύμη και στη μαρμελάδα.  Υλικά: 200γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γλ. baking powder 1/4 κ.γλ. αλάτι 1 αυγό 250ml  κεφίρ 50 ml ηλιέλαιο  40γρ. καστανή ζάχαρη 1 κάψουλα βανιλίνη 8 κ.γλ. μαρμελάδα βερίκοκο Sisinni της Ritos Food 1 ώριμο βερίκοκο σε φετούλες Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μας.  Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και το βερίκοκο.  Ενώνουμε τα δυο μίγματα με ένα σύρμα.  Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε τη ζύμη μας.  Παίρνουμε τη μαρμελάδα και αφήνουμε κουταλιές κουταλιές μέσα στο μίγμα.  Με ένα μαχαίρι την απλώνουμε απαλά.  Μοιράζουμε μέσα στο ταψάκι και τις φέτες του φρούτου.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 30 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει λί

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣΤΕΛΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ CHUTNEY MHΛΟ

Εικόνα
  Καλοκαιράκι και πολλές φορές θέλουμε κάτι να τσιμπολογίσουμε το βράδακι πίνοντας το κρασάκι μας ή τη μπύρα μας.  Τι καλύτερο λοιπόν από κρουασάν γεμιστά με μαλακό τυράκι Μαστέλο αγελαδινό, σαλάμι αέρος και chutney μήλο??? Πίστεψε με, θα σου αρέσει πολύ!  Υλικά: 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό σε μπαστουνάκια 6 λεπτό κομμένες φέτες σαλάμι αέρος 6 κ.σ. από γλυκόξινη σάλτσα chutney της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου, chutney μήλου της Mamellada .  Λίγο αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο  Σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά.  Εκτέλεση: Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε έξι μέρη.  Σε κάθε μέρος αυτής βάζουμε 1 κ.σ. από το chutney, 1 φετούλα σαλάμι αέρος και τέλος ένα μπαστουνάκι από το τυράκι.  Κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη ώστε να έχουμε το σύνηθες σχήμα που έχουν τα κρουασάν.  Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κρουασάν.  Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175° για περίπου 20 λεπτά.  Κ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ GALETTE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ CHUTNEY ΜΗΛΟ

Εικόνα
 Την αγάπη μου για τις galettes την έχετε καταλάβει.. Όταν πρωτοδοκίμασα το chutney μήλου από την εταιρεία MAMELLADA είχα πει ότι θα φτιάξω τάρτες. Τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε ,οι γεύσεις ταιριαξαν τόσο αρμονικα και πραγματικά σας το προτεινω !!!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά για 2 ατομικές galettes: Για τη ζύμη: 3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/4 φλ. παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό 1/4 κ.γλ. αλάτι Για τη γέμιση: 1 μελιτζάνα 2 φλ. μανιτάρια 5-6 ντοματάκια cherry 3 φέτες μπέικον 3 κ.σ. chutney μήλο MAMELLADA 1/4 φλ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 αυγά.  1 αυγό για το άλειμμα των galettes.  Εκτέλεση: Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φετούλες και τα ντοματάκια στη μέση.  Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα.  Προσθέτουμε και το μπέικον σε ψιλοκομμένα κομμάτια.  Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά μας κ σβήνουμε το μάτι.  Προσθέτουμε το chutney μήλου και λίγο αλάτι.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμισ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια χειροποίητη πιτούλα;Σίγουρα όχι εγώ, μιας και έχω αδυναμία σ αυτές! Σήμερα ετοίμασα μια εύκολη σπανακοτυρόπιτα , έμπνευση της στιγμής , με υλικά που είχα στην κουζίνα μου.  Πάμε να δούμε τη συνταγή, είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!!!  Υλικά: Για το φύλλο: 500γρ. αλεύρι κίτρινο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ. σ. ξύδι Για τη γέμιση: 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια Λίγο φρέσκο δυόσμο 1/2 φλ. φέτα 1 αυγό Αλάτι αν χρειάζεται Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο ελαιόλαδο για το άλλειμα του ταψιού και των φύλλων .  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση, τσιγαρίζοντας το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.  Έπειτα προσθέσουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.  Μόλις τραβήξουν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά κ αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα κ ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .  Στη γέμιση προσθέτουμ

GALETTES ΜΕ ΚΡΕΜΑ Gianduia SISINNI , ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Εικόνα
  Για να ξεκινήσει γλυκά αυτή η εβδομάδα σας έχω ετοιμάσει φανταστικές galettes με κρέμα  Gianduia   Sisinni  της Ritos Food με φράουλες και κεράσια που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!  Υλικά: Για τη ζύμη: 1 και 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. βούτυρο παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/4 κ.γλ. αλάτι 1 αυγό 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό Για τη γέμιση: 4 κ.σ. Κρέμα Gianduia Sisinni 2 φλ. φράουλες και κεράσια 1/2 κ.γλ . Κορν φλουρί 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη   Για το άλειμμα στο τέλος: Λίγο αυγό και καστανή ζάχαρη Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη μπασίνα ψιχουλιάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη και το αλάτι.  Μόλις έχουμε ένα μίγμα σαν υγρή άμμο, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε το νερό, τόσο όσο να έχουμε την ιδανική ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα 4 κ.σ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, περίπου 125 γρ. το καθένα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να τη δουλ

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ

Εικόνα
Τι καλύτερο από ένα υγιεινό επιδόρπιο ή και γιατί όχι και πρωινό με στραγγιστό γιαούρτι, μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ , νιφάδες βρώμης, φρέσκα κόκκινα φρούτα και flakes καρύδας!! Εύκολη συνταγή που γίνεται στο λεπτό!  Υλικά για 2 μερίδες: 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4-5 κ.σ. βρώμη σε νιφάδες 4-5 κ.σ. μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού ODE STO RODI Φρέσκα κόκκινα φρούτα, όπως ρόδι,μύρτιλλα και μούρα. Φρέσκος δυόσμος και flakes καρύδας για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε ποτηράκι ή βαζάκι βάζουμε με την εξής σειρά τα υλικά μας,γιαούρτι, νιφάδες βρώμης,φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα και ξανά γιαούρτι, φρούτα και μαρμελάδα. Καλή απόλαυση!!  Μπορείτε να βρείτε τη φανταστική μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή καθώς και όλη τη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ στο link παρακάτω: https://www.ode.global/el/shop/

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ CHUTNEY ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Εικόνα
  Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά θέλουμε εύκολες λύσεις για τις μικρές γευστικές απολαύσεις μας.  Τι καλύτερο λοιπόν από το να ετοιμάσουμε μπρουσκέτες με chutney ρόδι και καροτο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ με ψητά τοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα.  Πολύ γρήγορη συνταγή που θα απολαύσετε με μπυρίτσα η κρασάκι.  Υλικά για 2 μπρουσκέτες: 2 φέτες ψωμί με προζύμι η χωριάτικο ψωμί 4 κ.σ. chutney  ρόδι και καρότο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα Φρέσκια μοτσαρέλα Για τα ψητά τοματίνια: 6-7 τοματίνια 1 κ.σ. ελαιόλαδο Απ οξηραμένη Ρίγανη κ φρέσκο θυμάρι Χοντρό αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου προαιρετικά. Φρέσκο θυμάρι και μαυροκούκι. Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τα τοματίνια κόβοντας τα στη μέση και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τα υλικά.  Απλώνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.  Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να τη κάνουμε και από τη προηγούμενη και να κρατάμε τα τοματίνια στο ψυγείο έτοιμα για χρήση.  Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι

ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Φανταστικά τρουφάκια, σούπερ υγιεινά, φραουλένια και χωρίς καθόλου ζάχαρη!  Εχω χρησιμοποιήσει μόνο μέλι ανθέων της  TRISILIA natural products  και έχουν γίνει όνειρο!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: 200γρ. Φρέσκιες φράουλες 70γρ. γρ. πούδρα αμυγδάλου 80 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο 4-5 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ανάλογα ποση υγρασία εχουν οι φράουλες 2 κ.σ. μέλι ανθέων  TRISILIA natural products Λευκή κουβερτούρα Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σκουπίζουμε σχολαστικά να φύγει όλη η υγρασία και τις αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας λίγο από τη βρώμη, ίσως να χρειαστεί μόνο 4 κ.σ. για να σφίξει το μίγμα.  Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερές ειναι οι φράουλες που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να πλάθεται το μίγμα σε μπαλίτσες. Βγαίνουν 15 τρουφάκια μεσαίου μεγέθους.  Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο ώστε να μη κολλάνε και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Κατευθείαν

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Εικόνα
  Έφτασε και η γιορτή της μητέρας και δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού της ημέρας ένα επιδόρπιο να γλυκάνει ακόμη περισσότερο αυτή τη μέρα.  Έφτιαξα λοιπόν μια πανακότα σε βαζάκια αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και γλυκό τριαντάφυλλο.  Πολύ εύκολη συνταγή για όλους.  Υλικά: 200μλ. γάλα 450μλ. κρέμα γάλακτος 5 φύλλα ζελατίνη 4 κ.σ. ζάχαρη 1/2 λοβό βανίλια Μαδαγασκάρης Για το σερβίρισμα: Γλυκό τριαντάφυλλο και ροζ τριανταφυλλάκια.  Εκτέλεση: Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά.  Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.  Σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας.  Έπειτα προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίξουμε πολύ καλά.  Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε 4 βαζάκια.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα.  Παγώνουμε στη συντήρηση για τουλάχιστον 3-4 ώρες.  Σερβίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο ή  οποιοδήποτε άλλο γλυκό μας αρέσ