ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια χειροποίητη πιτούλα;Σίγουρα όχι εγώ, μιας και έχω αδυναμία σ αυτές!
Σήμερα ετοίμασα μια εύκολη σπανακοτυρόπιτα , έμπνευση της στιγμής , με υλικά που είχα στην κουζίνα μου. 
Πάμε να δούμε τη συνταγή, είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!!! 


Υλικά:

Για το φύλλο:
  • 500γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. ξύδι

Για τη γέμιση:
  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλ. φέτα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι αν χρειάζεται
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το άλλειμα του ταψιού και των φύλλων . 


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση, τσιγαρίζοντας το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. 

Έπειτα προσθέσουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

Μόλις τραβήξουν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά κ αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 

Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα κ ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. 

Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί . 



Στη γέμιση προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. 

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο, αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. 

Το κάθε μέρος βγάζει δυο ρολά πίτας, σύνολο δηλαδή 4 ρολά πίτας για τα παραπάνω υλικά. 

Χωρίζουμε στα δυο το φύλλο και βάζουμε στο μισό το 1/4 της έτοιμης κρύας πια γέμιση. 



Διπλώνουμε σε ρολό και τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω και τις άκρες διπλωμένες σε λαδωμένο ταψί. 

Σ αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε στο ρολακι μας. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. 



Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 45-50 λεπτά. 

Έξτρα τιπ αν θέλετε τη πιτούλα σας τραγανή τότε μόλις βγει από το φουρνο απλά αφήστε την ξεσκέπαστη.
Αν τη θέλετε πιο μαλακή, όπως εγώ για παράδειγμα,αφού κρυώσει λίγο σκεπάστε το ταψί με μια στεγνή πετσέτα. 

Καλή απόλαυση! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο