ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ GALETTE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ CHUTNEY ΜΗΛΟ

 Την αγάπη μου για τις galettes την έχετε καταλάβει.. Όταν πρωτοδοκίμασα το chutney μήλου από την εταιρεία MAMELLADA είχα πει ότι θα φτιάξω τάρτες. Τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε ,οι γεύσεις ταιριαξαν τόσο αρμονικα και πραγματικά σας το προτεινω !!! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή. 


Υλικά για 2 ατομικές galettes:

Για τη ζύμη:

  • 3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 φλ. παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  • 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι


Για τη γέμιση:

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 φλ. μανιτάρια
  • 5-6 ντοματάκια cherry
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 κ.σ. chutney μήλο MAMELLADA
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά. 

1 αυγό για το άλειμμα των galettes. 



Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φετούλες και τα ντοματάκια στη μέση. 

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Προσθέτουμε και το μπέικον σε ψιλοκομμένα κομμάτια. 

Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά μας κ σβήνουμε το μάτι. 

Προσθέτουμε το chutney μήλου και λίγο αλάτι. 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση. 



Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι.

Μόλις έχουμε ένα μίγμα σα βρεγμένη άμμο, προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. 

Χωρίζουμε στα 2,τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει η ζύμη. 

Έπειτα ανοίγουμε το κάθε μέρος ζύμης ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες περίπου 15 εκ. διάμετρο. 

Μοιράζουμε τη γέμιση στις 2 τάρτες. 

Γυρίζουμε τις άκρες και αλείφουμε με το αυγό. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 10 λεπτά. 


Βγάζουμε από το φούρνο και κάνουμε στο κέντρο κάθε τάρτας μια λακουβίτσα με ένα κουτάλι ώστε να σπάσουμε εκεί μέσα το αυγό. 


Συνεχίζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη το ψήσιμο. 

Απολαμβάνουμε με παγωμένη μπυρίτσα. 


Βρείτε το chutney  μήλο της συνταγής της MAMELLADA στο παρακάτω link:

https://mamellada.gr/product/apple-chutney-%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%84%CE%BD%CE%B5%CF%8A-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο