GALETTES ΜΕ ΚΡΕΜΑ Gianduia SISINNI , ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

 Για να ξεκινήσει γλυκά αυτή η εβδομάδα σας έχω ετοιμάσει φανταστικές galettes με κρέμα Gianduia  Sisinni  της Ritos Food με φράουλες και κεράσια που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! 


Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 και 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. βούτυρο παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

  • 4 κ.σ. Κρέμα Gianduia Sisinni
  • 2 φλ. φράουλες και κεράσια
  • 1/2 κ.γλ . Κορν φλουρί
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

 Για το άλειμμα στο τέλος:

  • Λίγο αυγό και καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη μπασίνα ψιχουλιάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη και το αλάτι. 

Μόλις έχουμε ένα μίγμα σαν υγρή άμμο, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

 Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε το νερό, τόσο όσο να έχουμε την ιδανική ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα 4 κ.σ.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, περίπου 125 γρ. το καθένα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε. 


Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τα κεράσια στη μέση αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια τους. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα με το κόρν φλαουρ και τη ζάχαρη. 



Ανοίγουμε το κάθε μέρος τη ζύμης ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας περίπου 15-17 εκ. διάμετρο. 

Απλώνουμε τη κρέμα Gianduia αφήνοντας δυο εκ. στις άκρες. 

Προσθέτουμε τα φρούτα πάνω στη κρέμα Gianduia και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και ελαφρώς πάνω στη γέμιση. 



Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με καστανή ζάχαρη. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες Galettes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά. 



Καλή απόλαυση!!! 

Τη κρέμα Gianduia που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας Rito's Food μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σχόλια