ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣΤΕΛΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ CHUTNEY MHΛΟ

 Καλοκαιράκι και πολλές φορές θέλουμε κάτι να τσιμπολογίσουμε το βράδακι πίνοντας το κρασάκι μας ή τη μπύρα μας.

 Τι καλύτερο λοιπόν από κρουασάν γεμιστά με μαλακό τυράκι Μαστέλο αγελαδινό, σαλάμι αέρος και chutney μήλο??? Πίστεψε με, θα σου αρέσει πολύ! 


Υλικά:

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν
  • 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό σε μπαστουνάκια
  • 6 λεπτό κομμένες φέτες σαλάμι αέρος
  • 6 κ.σ. από γλυκόξινη σάλτσα chutney της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου, chutney μήλου της Mamellada
  • Λίγο αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο 
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά. 


Εκτέλεση:

Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε έξι μέρη. 

Σε κάθε μέρος αυτής βάζουμε 1 κ.σ. από το chutney, 1 φετούλα σαλάμι αέρος και τέλος ένα μπαστουνάκι από το τυράκι. 

Κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη ώστε να έχουμε το σύνηθες σχήμα που έχουν τα κρουασάν. 

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κρουασάν. 

Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175° για περίπου 20 λεπτά. 


Καλή απόλαυση ❤

Βρείτε τα σημεία πώλησης για το αγαπημένο τυράκι Μαστέλο στο παρακάτω link:

Για περισσοτερα chutney της εταιρείας Mamellada επισκεφτείτε το site της εταιρείας:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο