ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

 Έφτασε και η γιορτή της μητέρας και δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού της ημέρας ένα επιδόρπιο να γλυκάνει ακόμη περισσότερο αυτή τη μέρα. 

Έφτιαξα λοιπόν μια πανακότα σε βαζάκια αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και γλυκό τριαντάφυλλο. 

Πολύ εύκολη συνταγή για όλους. 



Υλικά:
  • 200μλ. γάλα
  • 450μλ. κρέμα γάλακτος
  • 5 φύλλα ζελατίνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 λοβό βανίλια Μαδαγασκάρης

Για το σερβίρισμα:

Γλυκό τριαντάφυλλο και ροζ τριανταφυλλάκια. 



Εκτέλεση:

Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά. 

Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. 

Σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας. 

Έπειτα προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίξουμε πολύ καλά. 

Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε 4 βαζάκια. 



Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα. 

Παγώνουμε στη συντήρηση για τουλάχιστον 3-4 ώρες. 

Σερβίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο ή  οποιοδήποτε άλλο γλυκό μας αρέσει❤. 

Καλή απόλαυση!!! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες ❤

Το λοβό βανίλιας Μαδαγασκάρης καθώς και τα ροζ τριαντάφυλλακια θα τα βρείτε στο  e-shop του House of spices στο παρακάτω link:

https://houseofspices.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο