ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ
Αγαπημένη συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με μέλι και λευκό μπαλσάμικο.
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
- 3κ.σ. μέλι
- 3κ.σ. Bαλσάμικο λευκό
- 2κ. Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι,πιπέρι
- Ένα ματσάκι φρέσκο λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας το μέλι,το Bαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο σε ένα μεγάλο μπολ.βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.ιδανικά 12 ώρες.
- Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσουμε αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο.
- Προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος από το θυμάρι, το υπόλοιπο το κρατάμε για το σερβίρισμα .
- Ψήνουμε και από τις 2 μεριές και ταυτόχρονα δένει η σάλτσα .
- Σερβίρονται ζεστά και ζουμερά με σαλάτα.
Καλή απόλαυση!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου