ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

 Για να ξεκινήσει δυναμικά η εβδομάδα θα σας δείξω μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για χορταστικα κιμαδοπιτακια με χειροποίητο φυλλο. 


Υλικά:

Για τη ζυμη:

  • 350 γρ. κίτρινο αλεύρι
  • 150 γρ. Αλευρι γ. ο.χ
  • 3/4 κουπας νερό
  • 1 κτλ. Αλάτι
  • Μισή κουπα ελαιόλαδο
  • 1κγλ. Λευκό ξυδι
Για τη γέμιση:
  • 300γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο πρασσο
  • 1 μεσαίο κρεμμυδι ξερό
  • 1 καρότο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουπα τριμμένα κίτρινα τυράκια 
  • 1κγλ. Βεγκετα
  • 2 αυγα
  • Μισή κουπα νερό. 
Για το αλειμμα στο τέλος προαιρετικα:
Αυγό και ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζυμη ανακατευοντας όλα τα υλικά μαζί κρατώντας λίγο από το αλευρι σε περίπτωση που δεν το πάρει όλο. 
Σχηματιζουμε μια μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμαρακι μας. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθετουμε το κρεμμυδι,το πρασσο και το καροτο ψιλοκομμένα. 
Μόλις αρχίσουν να διαφανιζουν τα υλικά και ψήνεται ο κιμάς προσθετουμε τα μπαχαρικά μας και το νερό. 
Σιγοβραζουμε μέχρι να εξατμίσει το νερό και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα μας. 
Προσθετουμε τα αυγά και τα τυράκια. 

Χωρίζουμε το φυλλο σε 3 μέρη. 
Αλευρωνουμε πολυ καλα την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φυλλο. 
Ανοίγουμε το καθένα μέρος πολυ λεπτό φυλλο με τον πλαστη . 
Κόβουμε σε ροδέλες. 
Αλοιφουμε  με ελαιόλαδο ολη τη λωρίδα και βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κ.σ. γέμιση. Ξεκινάμε και διπλωνουμε σε τρίγωνακι και τοποθετούμε με την ενωση από κάτω σε ψέμα ταψί με λαδόκολλα. 

Βγαίνουν περίπου 25 πιτακια ανάλογα ποσο μεγάλα θα τα κάνουμε. 
Αλοιφουμε αν θέλουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και ελαιόλαδο. 
Ψηνουμε  για 30 λεπτά στους 170° . 



Σχόλια