ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

 Αυτή η πιτα θα σας ξετρελάνει. Το φυλλο της είναι τόσο κριτσανιστο και βουτυρατο που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκινητο!! Θυμίζει πολυ τη σφολιάτα, αξίζει να το δοκιμάσετε!! 




Υλικά:

Για το φύλλο:

  • 300γρ. Αλευρι κίτρινο
  • 200 γρ. Αλευρι γ.ο.χ
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 και 1/3 κούπα νερό
  • 1κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
  • Παπαρουνοσπορο προαιρετικα. 


Για τη γέμιση:
  • 1 μικρό κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμενο
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 150γρ. Μπέικον
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουπα μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 κουπα αρακά κατεψυγμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουπα τριμμένο κίτρινα τυριά
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπερι
Έξτρα ελαιόλαδο για το λάδωμα των φυλλων. 




Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλευρι, το αλάτι, το ηλιέλαιο και το νερό και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζυμη.
Χωρίζουμε τη ζυμη στα δυο και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε λεπτο φυλλο με τη βοήθεια του πλαστη.
Αλοιφουμε με βουτυρο και διπλωνουμε το φυλλο.ξανααλοιφουμε με βουτυρο και ξαναδιπλωνουμε.επαναλαμβανουμε ακόμη μια φορά. 
Το κάθε μέρος το μοιράζουμε στα δυο. Έχουμε δηλαδή 4 μπαλάκια ζυμης που θα μας δώσουν 4 φυλλα. 
Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγο η ζυμη μας η ακόμη και ένα ολόκληρο βράδυ. 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση έχοντας βρασμένο και ξεψαχνισμενο το κοτόπουλο μας. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψηνουμε το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα προσθετουμε και το κρεμμυδι και τα μανιτάρια. 
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριες επίσης ψιλοκομμενες και τον αρακά. 
Προσθέτουμε και το κοτοπουλο και αλατοπιπερωνουμε ελαφρώς. 
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. 

Αλευρωνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε πολυ λεπτό φυλλο το κάθε μπαλάκι ζυμης που έχουμε. Αν χρειαστεί χρησιμοποιουμε λίγο αλευρι ακόμη. 
Λαδωνουμε πολυ καλα ένα ταψί και απλώνουμε το πρωτο φυλλο αφήνοντας τις ακτές να προεξέχουν από το ταψί ελαφρώς. Ξανά λαδωνουμε το φυλλο και τοποθετούμε το επόμενο φυλλο. Λαδωνουμε ξανά και απλώνουμε τη μιση γέμιση. 
Τοποθετούμε το επόμενο φυλλο τσαλακωτα και αλειφουμε παλι με ελαιόλαδο. 
Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. 
Τοποθετούμε το τελευταίο φυλλο παλι τσαλακωτα και γυρίζουμε τις ακρες προς τα μέσα αφου πρώτα έχουμε λαδώσει καλά. 
Λαδωνουμε στο τέλος και πασπαλιζουμε με παπαρουνοσπορο. 
Ψηνουμε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμενο πάντα φουρνο στους 170° στις αντιστάσεις. 





Καλη απόλαυση φίλοι μου!! 
Περιμένω τις φωτογραφίες σας από τη δική σας πιτουλα! ! 






Σχόλια