ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

 Αυτή την συνταγή την κάνω πολύ συχνά και την απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι. Ουτε καν μπορώ να θυμηθώ πως την απέκτησα αλλα θα ήθελα πολυ να τη δοκιμάσετε. Οχι μονο τώρα στις γιορτές αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλετε κάτι γλυκό αλλά και ελαφρύ. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές γι αυτό και μου αρέσει πολυ!! 




Υλικά:

  • 200γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 400γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 5 κ.σ. βρασμένα κάστανα αλεσμένα σε πουρέ
  • 200γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. ξηρούς καρπούς, κυρίως φουντούκια και φυστίκι Αιγίνης ψημένα. 
  • Μία πρέζα αλάτι χοντρό
  • Σκόνη κακάο προαιρετικά




Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος,προσοχή μη κάψει,και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. 
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λιώσει η κουβερτούρα. 
Προσθέτουμε το πουρέ κάστανο. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον ψυγείο μέχρι να σφίξει το μίγμα. 
Ετοιμάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. 
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη να λιώσει. Δεν ανακατεύουμε καθόλου και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. 
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. 
Μόλις κρυώσει πολύ καλά, ιδανικά την επόμενη ημέρα, σπάμε κομμάτια και βάζουμε στο μπλέντερ να θρυμματιστεί. 
Τοποθετούμε σε ένα πιατάκι. Σε άλλο πιατάκι βάζουμε το κακάο. 
Παίρνουμε μίγμα, κάνουμε γρήγορα μπαλάκια για να μη μαλακωσει πολυ και τα κυλάμε στους ξηρούς καρπούς η στο κακάο. 
Διατηρούνται στο ψυγείο. 



Καλή απόλαυση!! 


Σχόλια