Σοκολατένια ταρτα με κρεμα Gianduia Sissini χωρίς ζάχαρη

 Καλημέρα φίλοι μου και πως να μην είναι αφου σήμερα σας εχω ετοιμάσει μια πεντανόστιμη τάρτα φουντουκιού χωρίς καθόλου επιπρόσθετη ζάχαρη, εύκολη στην παρασκευή της και με πολυ απλά υλικά..Ιδανική για όποιον θέλει να απολαύσει γλυκό χωρίς τυψεις! 

Αυτό που την κάνει μοναδική είναι η κρέμα gianduia Sissini της εταιρείας Ritos Food στη γέμιση της που δίνει διακριτικά αυτή την υπέροχη γευση φουντουκιού. 


Υλικά:

Για τη βάση της τάρτας:

  • 2 φλ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης ολικής
  • 1/3 φλ. φουντούκια ψημένα  χοντροαλεσμένα
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας προαιρετικά


Για τη γέμιση:

  • 350 μλ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 500γρ. Κουβερτούρα υγείας Sissini
  • 3 κ.σ. Gianduia Sissini


Για το γαρνίρισμα:

  • Κακάο σκόνη
  • Φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Ανακατατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μπολ και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα. 

Εδώ μπορούμε να κάνουμε δυο πράγματα, το ένα είναι να βάλουμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει η βάση ή να βάλουμε στο φούρνο για 10 λεπτά να ψηθεί και να γίνει πιο τραγανή η βάση μας.

 Επιλέξτε εσείς τι σας αρέσει  περισσότερο. Εγω προσωπικά δεν την έψησα τη βάση. 



Επόμενο βήμα να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 

Σε ένα κατσαρολάκια ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. 

Μόλις δούμε τις πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

 Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφού έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα προσθέτουμε τη κρέμα gianduia και ανακατεύουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο το μίγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά απλώνουμε πάνω στη βάση.

 Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

 Έπειτα πασπαλίζουμε με το κακάο κ τα χοντροκομμένα φουντούκια. 


Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα Sissini της εταιρείας Ritos Food καθώς και τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής στο επίσημο site της εταιρείας, στο παρακάτω   σύνδεσμο:


Σχόλια