ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΝΟΥΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σήμερα σας ετοίμασα μια φανταστική συνταγή λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ένα τρυφερό κομμάτι μοσχαρίσιου φιλέτου με σάλτσα κρασιού και σοκολάτας.Χρησιμοποίησα τη κουβερτούρα υγείας "sisinni" από την εταιρεία Rito's Food. Πρέπει να τη δοκιμάσετε, θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Η σοκολάτα είναι αρκετά ισορροπημένη στη σάλτσα.
Υλικά:
- 700 γρ. Μοσχάρι Νουα φιλέτο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/2 κ.γλ. μιξ από κόκκους πιπεριου
- 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλα
- 4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- Ζωμό λαχανικών, περίπου 2 κούπες
- 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι χοντρό, πιπέρι
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 60γρ. κουβερτούρα υγείας "sisinni"
- 1 κ.σ. νισεστέ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου για περίπου 2 ώρες.
Το σκουπίζουμε πολύ καλά και σε μια κατσαρόλα το θωρακίζουμε με το βούτυρο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Μόλις πάρει χρώμα παντού ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Δηλαδή το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το κρασί και το ζωμό.
Θέλουμε ο ζωμός να φτάσει μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω του κρέατος. Εξαρτάται από το μέγεθος της κατσαρόλας ποσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε.
Χαμηλώνουμε το μάτι ,σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περιπου 45 λεπτά της ώρας.
Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε.
Σουρώνουμε τη σάλτσα και με μια κουτάλα αφαιρούμε το περιττό βούτυρο.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Κρατάμε λίγη από τη καυτή σάλτσα και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το Νουα σε φέτες με τη σάλτσα συνοδεία ιδανικά μιας ελαφριάς σαλάτας.
Καλή απόλαυση!!!
Τη κουβερτούρα υγείας Sisinni της εταιρείας Rito's food ,καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ,μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου