Αναρτήσεις

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Εικόνα
 Ο καιρός επιβάλει σουπιτσες ζεστές και βελουδινες.. Όποτε τι καλύτερο από μια κοτόσουπα!! Εχω ετοιμάσει αυτή τη σουπα με κριθαράκι αυτή τη φορά και νομίζω ότι θα σας αρέσει πολυ!  Υλικά: 2 μπούτια και 2 φτερά από ένα κοτόπουλο 5κ.σ. κριθαράκι 1  κρεμμύδι ξερό  1/4 κουπας ελαιόλαδο 1κ.σ. βεγκετα Αλάτι, πιπέρι  2 λίτρα νερό  Για το αυγολέμονο : 2 αυγά  Χυμό από 2 λεμόνια 1 κ. σ. Νισεστε Εκτέλεση: Βραζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμυδι και το νερό στη χυτρα για μισή ώρα.  Ξεκοκκαλιαζουμε το κοτόπουλο και περνάμε από σίτα το ζωμό.  Βάζουμε στη κατσαρόλα το ζωμό να βράσει ξανά και προσθέτουμε το κριθαράκι,τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.  Βράζουμε λιγότερο από την προτεινόμενη ώρα βρασμού..  Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η σουπα μας και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με ένα συρμα έντονα τα αυγά. Ανακατευουμε το χυμό λεμονιού με το νισεστε και το προσθέτουμε στα αυγά. Παίρνουμε ζωμό από τη σουπα και ρίχνουμε πολυ αργά μέσα στα αυγά και ταυτόχρονα ανακατευουμε συνεχώς για να μη ψηθουν τα αυγά.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ / GINGERBREAD

Εικόνα
  Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ, κανέλα και κακάο!! Τα παιδια θα τα λατρέψουν! Και εννοείται ότι η συνταγή που θα σας δώσω είναι εύκολη και γρήγορη!!  Υλικά : 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ. βούτυρο 125γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γλ. κακάο αγλυκο 1 αυγό 1 κ. γλ. Τζίντζερ  1 κ. γλ. Κανέλα 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/4 κ.γλ. γαρυφαλλο  1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα.  Εκτέλεση : Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή για τα μπισκότα βουτύρου.  Με ένα μίξερ ανακατευουμε πολυ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.  Προσθέτουμε το αυγό και τα μπαχαρικά. Αναμιγνυουμε το αλεύρι με τη σόδα και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα.  Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα.  Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το μίγμα αφού το τυλίξουμε σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει.  Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φυλλο πάχους 1εκ. με ένα πλάστη.  Κόβουμε με κουπατ ότι σχέδια θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170° για περίπου 10-12 λεπτά. Ανάλογα πόσο μεγάλα η μικρά τα φτιάξαμε

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Εικόνα
  Ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια; και ποιος δεν αγαπάει κ τη μπεσαμέλ?? Ας τα συνδυάσουμε λοιπόν!!! Αυτή η μπεσαμέλ είναι πολυ ελαφριά γιατί περιέχει γιαουρτι και θα την λατρέψουν ό λοι!  Υλικά: 1 πακέτο κανελόνια 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά 3 μανιτάρια μέτρια σε φετούλες 200γρ. τριμμένη ντομάτα φρέσκια η έτοιμη 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου 1 κ.γλ. βεγκετα 1/2 κ.γλ. κανέλα Αλάτι Πιπέρι Για τη μπεσαμέλ: 100γρ. Φρέσκο βούτυρο 100γρ. Αλεύρι γ.ο.χ 800μλ  φρέσκο γάλα 150γρ. γιαουρτι στραγγιστο 1 αυγό 150γρ μαστελο καπνιστο τριμμένο Αλάτι, πιπερι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.  Προσθέτουμε το κρεμμυδι και τα μανιτάρια.  Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και μετά από λίγο τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά μας.  Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπασουμε όλα τα υλικά και σιγοβραζουμε για μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς η σάλτσα.  Παράλληλα

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Εικόνα
  Μια υπέροχη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό το γεμιστό ψωμάκι ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά. Ιδανικό για βραδιές με μπυρίτσα η κρασάκι.  Υλικά: 1 στρογγυλό κατά προτίμηση ψωμάκι 3 κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 1/3 κουπας ελαιόλαδο 3 φέτες γκουντα 1/2 κουπα τριμμένα κίτρινα τυράκια  Φρέσκο δεντρολίβανο  Αποξηραμένο θυμάρι η ρίγανη Εκτέλεση: Φροντίστε το ψωμάκι να είναι της προηγούμενης ημέρας.  Χαραζουμε διαγωνια το ψωμάκι, προσοχή να μη φτάσουμε κάτω στη κορα. Αλειφουμε με το βουτυρο και το μισό ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές. Πασπαλιζουμε με το θυμάρι η τη ριγανη και λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.  Αλειφουμε το αλειμμα να πάει παντου.  Κόβουμε τις φέτες γκουντα σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε κάθε χαρακιά.  Προσθετουμε τα τριμμένα τυράκια.  Αλειφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψωμάκι και τυλιγουμε με αλουμινόχαρτο.  Ψηνουμε στο φουρνο για μιση ώρα, έπειτα ανοίγουμε και σερβίρουμε.  Έχω πολλές γευστικές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρονια με αυ

ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Εικόνα
  Ένα εκπληκτικο ρολο μόλις ετοιμάστηκε για να σας δωσει μια ιδέα για τον γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!! Υλικά : 4 αυγά μεσαία 70 γρ. Ζάχαρη 50γρ. Αλεύρι γ.ο.χ 50γρ. Αμυγδαλα αλεσμενα σε πουδρα 1 κ.γλ. baking powder ξυσμα από 1 λεμόνι 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη Αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο για το πασπαλισμα.  Για τη γέμιση : 200γρ. Κρέμα γάλακτος πληρης 150γρ. Μαρμελαδα φρουτα του δάσους Για το γλασο : Χυμο από ένα λεμόνι 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε πρωτα το ρολο. Ξεκινάμε με τα αμυγδαλα που τα αλεθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουδρα. Στο κάδο του μπλέντερ αφου αλεσουμε προσθέτουμε το αλευρι και το  baking powder. Ανακατευουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε πολυ καλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα περίπου 10 λεπτά.  Ενώνουμε τα δυο μίγματα με απαλές κινήσεις και προσθετουμε το ξυσμα λεμονιού.  Σε ένα ταψί στρωνουμε λαδόκολλα και πασπαλιζουμε ζάχαρη άχνη.  Στρωνουμε το μίγμα σε όλο το ταψί και απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντου.  Ψηνουμε σε προθερμασμ

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
  Αυτή η πιτα θα σας ξετρελάνει. Το φυλλο της είναι τόσο κριτσανιστο και βουτυρατο που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκινητο!! Θυμίζει πολυ τη σφολιάτα, αξίζει να το δοκιμάσετε!!  Υλικά : Για το φύλλο: 300γρ. Αλευρι κίτρινο 200 γρ. Αλευρι γ.ο.χ 2 κ.σ. ηλιέλαιο 1 και 1/3 κούπα νερό 1κ.γλ. αλάτι 150 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου Παπαρουνοσπορο προαιρετικα.  Για τη γέμιση: 1 μικρό κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμενο 2 κ. σ. Ελαιόλαδο 150γρ. Μπέικον 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο 1 κουπα μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 πιπεριές Φλωρίνης 1/2 κουπα αρακά κατεψυγμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουπα τριμμένο κίτρινα τυριά 2 αυγά Αλάτι, πιπερι Έξτρα ελαιόλαδο για το λάδωμα των φυλλων.  Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ το αλευρι, το αλάτι, το ηλιέλαιο και το νερό και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζυμη. Χωρίζουμε τη ζυμη στα δυο και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε λεπτο φυλλο με τη βοήθεια του πλαστη. Αλοιφουμε με βουτυρο και διπλωνουμε το φυλλο.ξανααλοιφουμε με βουτυρο και ξαναδιπλωνουμε.επαναλαμβανουμε ακό

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Εικόνα
  Αυτό το φαγακι είναι τόσο λαχταριστό και ευκολο να γίνει που νομίζω πως θα το λατρέψετε όλοι!!  Υλικα : 500 γρ. Πατάτες  150 γρ. Λουκάνικο μοσχαρίσιο 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο Μισό φλιτζάνι ζωμό κρεατος 3 κ σ. Ελαιόλαδο 1 πιπεριτσα τσίλι Αλάτι και άσπρο πιπερι βεγκετα 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο Εκτέλεση : Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βραζουμε σε αλατισμένο νερό για περιπου 30 λεπτα. τις ξεφλουδιζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.  Παράλληλα κόβουμε το λουκάνικο σε φετούλες διαγωνιες κ ψηνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 μεριές. Αφαιρούμε από τη φωτιά.  Στο ίδιο τηγάνι το καθαρίζουμε και προσθέτουμε το ελαιολάδο και το κρεμμυδι. Τσιγαρίζουμε και μόλις αρχίσει να παιρνει χρώμα προσθετουμε τις πατάτες και την πιπεριτσα ψιλοκομμένη. Προσθετουμε ζωμό,τα λουκάνικα και τα μπαχαρικά και σιγοβραζουμε μέχρι να απορροφηθουν όλα τα υγρά.  Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.  Καλη επιτυχία και καλη απόλαυση! 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ Κ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
  Αρνούμαι να μπω σε χριστουγεννιάτικο mood απο τωρα και σας παρουσιάζω αυτά τα υπέροχα και αρωματικά μπισκοτάκια βουτύρου γεμιστά με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, φυστίκι Αιγίνης και άνθη λεβάντας.  Υλικά για τα μπισκότα: 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ. βούτυρο 125γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό Μισό κ. γλ. Τζίντζερ σε σκόνη Μισό κ. γλ. Κανέλα 1/3 κ. γλ. Κάρδαμο Μισό κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας        Για την επικάλυψη: 250γρ. Λευκή σοκολάτα Φυστίκι Αιγίνης  Άνθη λεβάντας προαιρετικα        Για τη γέμιση: 200γρ. Μαρμελάδα δαμάσκηνο η οποιαδήποτε μαρμελάδα της επιλογής σας Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα βαζοντας όλα τα στερεά υλικά σε ενα μπολ. Προσθέτουμε το βουτυρο παγωμένο σε κυβακια και ξεκινάμε να ψιχουλιαζουμε τα υλικά. Να τρίβουμε δηλ τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν αμμο.  Προσθέτουμε το αυγό και ενώνουμε το μίγμα.  Κάνουμε μια μπάλα ζυμης και αφήνουμε στο ψυγείο για μιση ωρα.  Έπειτα ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδοκολλες κα

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
 Για να ξεκινήσει δυναμικά η εβδομάδα θα σας δείξω μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για χορταστικα κιμαδοπιτακια με χειροποίητο φυλλο.  Υλικά : Για τη ζυμη: 350 γρ. κίτρινο αλεύρι 150 γρ. Αλευρι γ. ο.χ 3/4 κουπας νερό 1 κτλ. Αλάτι Μισή κουπα ελαιόλαδο 1κγλ. Λευκό ξυδι Για τη γέμιση: 300γρ. Μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο πρασσο 1 μεσαίο κρεμμυδι ξερό 1 καρότο Λίγο ελαιόλαδο 1 κουπα τριμμένα κίτρινα τυράκια  1κγλ. Βεγκετα 2 αυγα Μισή κουπα νερό.  Για το αλειμμα στο τέλος προαιρετικα: Αυγό και ελαιόλαδο Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τη ζυμη ανακατευοντας όλα τα υλικά μαζί κρατώντας λίγο από το αλευρι σε περίπτωση που δεν το πάρει όλο.  Σχηματιζουμε μια μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμαρακι μας.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθετουμε το κρεμμυδι,το πρασσο και το καροτο ψιλοκομμένα.  Μόλις αρχίσουν να διαφανιζουν τα υλικά και ψήνεται ο κιμάς προσθετουμε τα μπαχαρικά μας και το νερό.  Σιγοβραζουμε μέχρι να εξατμίσει το νερ

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Εικόνα
  Ένα απλό και νόστιμο πιάτο που αγαπάω πολυ εγώ και η οικογένεια μου είναι αυτή η εξαιρετικά απλή και γρήγορη συνταγή!!  Υλικά : 500γρ. Τραχανά λαχανικών 1 κουπα τριμμένη ντομάτα 1 κρεμμυδι ξερό 5 κ. σ. Ελαιόλαδο 3 κουπες ζωμό κοτόπουλο 2κσ. Βουτυρο Πιπέρι προαιρετικα Λουκάνικο χωριατικο  Φλέικς αποξηραμενου κρεμμυδιού προαιρετικα.  Εκτέλεση : Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελωσει με το ελαιόλαδο.  Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουνε για 5 λεπτά.  Προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο από το ζωμό.  Χαμηλωνουμε το μάτι και σιγοβραζουμε.  Προσθέτουμε κι άλλο ζωμό μόλις ρουφήξει αυτόν στη κατσαρόλα μας.  Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να βράζει ο τραχανάς, θέλει περίπου 6 λεπτά.  Αφήνουμε με λίγο παραπάνω ζωμό μέσα στην κατσαρολα γιατί θα στεγνώσει διαφορετικά.  Προσθέτουμε το βουτυρο και ανακατευουμε εκτός φωτιάς.  Μπορουμε να ετοιμάσουμε ταυτόχρονα  το λουκάνικο. Το κόβουμε σε φέτες και το ψηνουμε σε ένα αντικολλητικό.   Σερβίρεται ζεστό το τραχανοτο με το λ