ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 Μια υπέροχη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό το γεμιστό ψωμάκι ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά. Ιδανικό για βραδιές με μπυρίτσα η κρασάκι. 



Υλικά:

  • 1 στρογγυλό κατά προτίμηση ψωμάκι
  • 3 κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/3 κουπας ελαιόλαδο
  • 3 φέτες γκουντα
  • 1/2 κουπα τριμμένα κίτρινα τυράκια 
  • Φρέσκο δεντρολίβανο 
  • Αποξηραμένο θυμάρι η ρίγανη




Εκτέλεση:
Φροντίστε το ψωμάκι να είναι της προηγούμενης ημέρας. 
Χαραζουμε διαγωνια το ψωμάκι, προσοχή να μη φτάσουμε κάτω στη κορα.
Αλειφουμε με το βουτυρο και το μισό ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές. Πασπαλιζουμε με το θυμάρι η τη ριγανη και λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. 
Αλειφουμε το αλειμμα να πάει παντου. 
Κόβουμε τις φέτες γκουντα σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε κάθε χαρακιά. 
Προσθετουμε τα τριμμένα τυράκια. 
Αλειφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψωμάκι και τυλιγουμε με αλουμινόχαρτο. 
Ψηνουμε στο φουρνο για μιση ώρα, έπειτα ανοίγουμε και σερβίρουμε. 




Έχω πολλές γευστικές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρονια με αυτό το γεμιστό καρβελακι μιας κ στο σπίτι μας το φτιάχναμε συχνά ώστε να μη πετιεται τίποτα στα σκουπίδια από φαγητό. 
Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!! 
Γεμίστε το με ότι τραβάει η όρεξη σας! 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο