ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ / GINGERBREAD

 Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ, κανέλα και κακάο!! Τα παιδια θα τα λατρέψουν! Και εννοείται ότι η συνταγή που θα σας δώσω είναι εύκολη και γρήγορη!! 




Υλικά:

  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. κακάο αγλυκο
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. Τζίντζερ 
  • 1 κ. γλ. Κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γλ. γαρυφαλλο 
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα. 

Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή για τα μπισκότα βουτύρου. 
Με ένα μίξερ ανακατευουμε πολυ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. 
Προσθέτουμε το αυγό και τα μπαχαρικά.
Αναμιγνυουμε το αλεύρι με τη σόδα και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα. 
Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα. 
Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το μίγμα αφού το τυλίξουμε σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει. 
Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φυλλο πάχους 1εκ. με ένα πλάστη. 
Κόβουμε με κουπατ ότι σχέδια θέλουμε και
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170° για περίπου 10-12 λεπτά. Ανάλογα πόσο μεγάλα η μικρά τα φτιάξαμε. 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα και διακοσμουμε με γλάσο. 
Υπάρχουν έτοιμα στην αγορά η μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με λίγο γάλα κ  ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία!! 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο