ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

 Ένα εκπληκτικο ρολο μόλις ετοιμάστηκε για να σας δωσει μια ιδέα για τον γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!!



Υλικά:

  • 4 αυγά μεσαία
  • 70 γρ. Ζάχαρη
  • 50γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 50γρ. Αμυγδαλα αλεσμενα σε πουδρα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • ξυσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο για το πασπαλισμα. 
Για τη γέμιση:
  • 200γρ. Κρέμα γάλακτος πληρης
  • 150γρ. Μαρμελαδα φρουτα του δάσους


Για το γλασο
:
  • Χυμο από ένα λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρωτα το ρολο. Ξεκινάμε με τα αμυγδαλα που τα αλεθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουδρα. Στο κάδο του μπλέντερ αφου αλεσουμε προσθέτουμε το αλευρι και το  baking powder. Ανακατευουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε πολυ καλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα περίπου 10 λεπτά. 
Ενώνουμε τα δυο μίγματα με απαλές κινήσεις και προσθετουμε το ξυσμα λεμονιού. 
Σε ένα ταψί στρωνουμε λαδόκολλα και πασπαλιζουμε ζάχαρη άχνη. 
Στρωνουμε το μίγμα σε όλο το ταψί και απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντου. 
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170° για περίπου 12 λεπτά. 
Ξεφουρνιζουμε και γυρίζουμε με προσοχη το παντεσπάνι μας σε μια καθαρή λαδόκολλα. Κάνουμε ρολο με τη βοήθεια της νέας λαδοκολλας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. 
Γεμίζουμε το ρολο με μια γενναία στρώση μαρμελάδας και κρέμας. Ξανακάνουμε ρολο κ αφήνουμε στο ψυγείο να παγωσει καλυτερα. 
Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζουμε ένα γλασο λεμονιού με λεμόνι και ζάχαρη άχνη και πασπαλιζουμε με το καβουρδισμενο φιλε αμυγδάλου.

Είναι ένα πολύ ελαφρυ γλυκο ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα πιο γιορτινό γευμα. 
Καλή απόλαυση !! 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο