ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

 Ο καιρός επιβάλει σουπιτσες ζεστές και βελουδινες.. Όποτε τι καλύτερο από μια κοτόσουπα!! Εχω ετοιμάσει αυτή τη σουπα με κριθαράκι αυτή τη φορά και νομίζω ότι θα σας αρέσει πολυ! 




Υλικά:

  • 2 μπούτια και 2 φτερά από ένα κοτόπουλο
  • 5κ.σ. κριθαράκι
  • 1  κρεμμύδι ξερό 
  • 1/4 κουπας ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. βεγκετα
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 2 λίτρα νερό 

Για το αυγολέμονο :

  • 2 αυγά 
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ. σ. Νισεστε


Εκτέλεση:

Βραζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμυδι και το νερό στη χυτρα για μισή ώρα. 

Ξεκοκκαλιαζουμε το κοτόπουλο και περνάμε από σίτα το ζωμό. 

Βάζουμε στη κατσαρόλα το ζωμό να βράσει ξανά και προσθέτουμε το κριθαράκι,τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. 

Βράζουμε λιγότερο από την προτεινόμενη ώρα βρασμού.. 

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η σουπα μας και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε με ένα συρμα έντονα τα αυγά. Ανακατευουμε το χυμό λεμονιού με το νισεστε και το προσθέτουμε στα αυγά.

Παίρνουμε ζωμό από τη σουπα και ρίχνουμε πολυ αργά μέσα στα αυγά και ταυτόχρονα ανακατευουμε συνεχώς για να μη ψηθουν τα αυγά. 

Συνεχίζουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον τα 2/3 της σουπας και ενσωματώνουμε αυτό το μίγμα με την υπόλοιπη σουπα στη κατσαρόλα. 

Σιγοβραζουμε για 10 λεπτά ώστε να δέσει η σουπα μας και είναι έτοιμη! 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο