ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 Ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια;και ποιος δεν αγαπάει κ τη μπεσαμέλ?? Ας τα συνδυάσουμε λοιπόν!!! Αυτή η μπεσαμέλ είναι πολυ ελαφριά γιατί περιέχει γιαουρτι και θα την λατρέψουν όλοι! 



Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 μανιτάρια μέτρια σε φετούλες
  • 200γρ. τριμμένη ντομάτα φρέσκια η έτοιμη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου
  • 1 κ.γλ. βεγκετα
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
  • 100γρ. Φρέσκο βούτυρο
  • 100γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 800μλ  φρέσκο γάλα
  • 150γρ. γιαουρτι στραγγιστο
  • 1 αυγό
  • 150γρ μαστελο καπνιστο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπερι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο. 






Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 
Προσθέτουμε το κρεμμυδι και τα μανιτάρια. 
Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και μετά από λίγο τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά μας. 
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπασουμε όλα τα υλικά και σιγοβραζουμε για μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς η σάλτσα. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Όλα τα υλικά τα θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου. 
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατευουμε καλά μέχρι να σφίξει. Προσθετουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατευουμε συνεχώς με το συρμα για να μη σβολιασει. Προσθέτουμε το γιαουρτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το τυράκι τριμμένο, το αυγό και το αλάτι με μπαχαρικά. Το μαστελο θα δώσει αυτό το έξτρα που θέλουμε στη γεύση. 
Βουτυρωνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε λίγη απο τη σάλτσα στο ταψί. 
Γεμίσουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. 
Τέλος αδειαζουμε τη μπεσαμελ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 
Ψηνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει η κρέμα περίπου δηλ. 40 λεπτά σε μετριο φουρνο, στους 170° πάντα προθερμασμενο. 


Καλή απόλαυση!!! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο