ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ Κ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 Αρνούμαι να μπω σε χριστουγεννιάτικο mood απο τωρα και σας παρουσιάζω αυτά τα υπέροχα και αρωματικά μπισκοτάκια βουτύρου γεμιστά με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, φυστίκι Αιγίνης και άνθη λεβάντας. 



Υλικά για τα μπισκότα:
  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • Μισό κ. γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • Μισό κ. γλ. Κανέλα
  • 1/3 κ. γλ. Κάρδαμο
  • Μισό κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
       Για την επικάλυψη:
  • 250γρ. Λευκή σοκολάτα
  • Φυστίκι Αιγίνης 
  • Άνθη λεβάντας προαιρετικα
       Για τη γέμιση:
  • 200γρ. Μαρμελάδα δαμάσκηνο η οποιαδήποτε μαρμελάδα της επιλογής σας



Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα βαζοντας όλα τα στερεά υλικά σε ενα μπολ. Προσθέτουμε το βουτυρο παγωμένο σε κυβακια και ξεκινάμε να ψιχουλιαζουμε τα υλικά. Να τρίβουμε δηλ τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν αμμο. 
Προσθέτουμε το αυγό και ενώνουμε το μίγμα. 
Κάνουμε μια μπάλα ζυμης και αφήνουμε στο ψυγείο για μιση ωρα. 

Έπειτα ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδοκολλες και κοβουμε  με το κουπατ που μας αρέσει. 
Η ζυμη βγάζει περίπου 30 κομμάτια ανάλογα ποσο μεγάλα και σε τι σχήμα θα τα φτιαξουμε. 
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170° για 10-12 λεπτά. 
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πολυ καλα και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκου από τη μαρμελαδα. Μη το παρακάνετε με τη γέμιση γτ θα ξεχειλισει. 

Για την επικάλυψη λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί αφου την έχουμε ψιλοκοψει. 
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βουτάμε τα μπισκότα στην σοκολάτα. 
Πασπαλιζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και άνθη λεβάντας για έξτρα χρώμα και άρωμα. 

Καλη απόλαυση!! 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο