Αναρτήσεις

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Εικόνα
  Με αυτή τη σούπερ σοκολατένια συνταγή θα κλείσουμε γλυκά αυτή τη χρονιά. Το απόλυτο κέικ σοκολάτας μόνο με κακάο!!! Βγαίνουν όλα τα αρώματα του κακάου και είναι τόσο πλούσιο σε γεύση που θα σας συναρπάσει!! Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, εγώ διάλεξα να σας παρουσιάσω την παρακάτω.  Υλικά : 220γρ. αλεύρι γ.ο.χ 90γρ. κακάο άγλυκο σε σκόνη 300γρ. ζάχαρη καστανή 3 αυγά 120γρ. Ηλιέλαιο 250ml ξινόγαλα 250ml ζεστό νερό 1 κ. γλ. baking powder 1 κ. γλ. Baking soda 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Για το frosting: 120  γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. σκόνη κακάο 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 400 γρ. ζάχαρη άχνη 80 ml κρέμα γάλακτος Ροδοπέταλα και τριανταφυλλάκια για το στόλισμα.  Εκτέλεση : Ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά.  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στο χέρι με το σύρμα η με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.  Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξινόγαλα.  Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε σταδιακά το βρασ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ CHUTNEY ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Εικόνα
 Φανταστικά ρολάκια κοτόπουλο με γλυκόξινο chutney, τυλιγμένα σε τραγανή σφολιάτα. Ένα πιάτο που θα τους κερδίσει όλους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!!  Υλικά: 4 στήθη κοτόπουλο 2 φύλλα σφολιάτα 2 κούπες φρέσκο σπανάκι 200γρ. Γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε στικ 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες Φρέσκα μυρωδικά όπως φύλλα βασιλικού, θυμάρι 8 κ.σ. chutney με ρόδι,λαχανικά και πορτοκάλι ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ Αλάτι και πιπέρι 2 - 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο Λίγο αυγό για το άλειμμα της σφολιάτας Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κοτόπουλο, τσιγαρίζοντας τα μανιτάρια  με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.  Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στήθος και το πατάμε λίγο να γίνει πιο επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να το γεμίσουμε και να το κλείσουμε.  Απλώνουμε 1 κ.σ. chutney στο εσωτερικό του κάθε στήθους. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με φρέσκο θυμάρι και τοποθετούμε τη γέμιση. 

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΡΑΣΣΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
 Γενικά αγαπάω πολύ τις πιτούλες, ειδικά αν πρόκειται για χειροποίητο φύλλο τότε σίγουρα δε μπορώ να αντισταθώ σε καμία περίπτωση!!!  Αυτή τη φορά ετοίμασα μια πιτούλα με σπανάκι, πράσινο, φετούλα και φρέσκο δυόσμο..  Υλικά: Για τα φύλλα: 350 γρ. κίτρινο αλεύρι 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κούπα  νερό 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. ξυδι λευκό 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για  τη γέμιση: 2 μεγάλα πράσσα 2 κούπες σπανάκι  3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Λίγο φρέσκο δυόσμο 2 μεσαία αυγά 250 γρ. φέτα η και παραπάνω αν θέλουμε Αλάτι, πιπέρι 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο Έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων.  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε αρχικά τη γέμιση τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι με τα πράσσα. Ψιλοκομμένα ή πιο χοντροκομμένα.  Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται λίγο προσθέτουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.  Δεν προσθέτουμε νερό γτ βγαίνουν αρκετά υγρά από τα λαχανικά μας.  Είναι έτοιμο το μείγμα μόλις στεγνώσει.  Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο, τα αυγά, τη φέτα και αν χρε

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Εικόνα
 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το παραδοσιακό γλυκάκι!!! Εμάς είναι το αγαπημένο μας και πάντα το τιμούμε μέσα στις γιορτές.  Αυτή τη φορά το ετοίμασα με συνδιασμο δυο συνταγών. Σ αυτό με βοήθησε πολύ η αγαπημένη μου foodblogger Greek_cooking_by_katerina ώστε να πετύχω την απόλυτα αφράτη κρέμα σιμιγδάλι.  Στο τέλος αυτής της συνταγής θα βρείτε και το link από το site της ώστε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της συνταγής της.  Υλικά: 1 πακετο φύλλα κρούστας 250 γρ. Φρέσκο βουτυρο λιωμένο Για τη κρέμα: 1 λίτρο και 200 γρ. Φρέσκο γάλα 100γρ. Ζάχαρη 4 αυγά 120γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.σ . βούτυρο Για το σιρόπι: 400γρ. ζάχαρη 250 μλ. νερό 1 κ.σ. γλυκόζη 2 ξυλάκια κανέλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολυ καλά.  Ετοιμάζουμε τη κρέμα χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.  Σε μια κατσαρόλα ζεστάνουμε το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ BLUE CHEESE, ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εικόνα
 Μια υπέροχη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο. Ιδανικός συνδιασμός υλικών.  Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα: 1 ρίζα μαρούλι   1/2  ρίζα λολα 1 κούπα σπανάκι baby 1 κούπα βαλεριάνα 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο 1 πορτοκάλι 4-5 ραπανάκια σε λεπτές φλούδες 4-5 βρασμένα κάστανα Μισή κούπα καρύδια  100γρ. Blue chesse 2 κ.σ. αποξηραμένα ροδοπέταλα προαιρετικά 1 κ.σ. μαυροκούκι Για το dressing: Χυμό από 2 πορτοκάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1/3 κούπα λευκό βαλσαμικό ξύδι 1/3 κούπα ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα χοντρό κόβουμε με το χέρι. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φετούλες.  Χοντρό κόβουμε και τα κάστανα Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά  εκτός απο το τυρί και ετοιμάζουμε το dressing.  Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά ώστε να ανακατευτούν καλά και να δέσουν.  Ρίχνουμε το dressing λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα.  Τα ροδοπέταλα, το τυρί και το σουσάμι τα βάζουμε στο τέλος.  Κ

ΠΑΒΛΟBA

Εικόνα
  Αυτό το γλυκό θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακομη περισσότερη γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες.ο λόγος για την αγαπημενη σε όλους παβλοβα!  Υλικά: 6 ασπράδια αυγών 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.γλ. κορν φλαουερ 1 κ.γλ. λευκό ξύδι 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 300γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης 2 κουπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου η μέντας Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.  Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.  Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.  Προσθέτουμε το κορν φλαουερ και το ξύδι.  Συνεχίζουμε το χτύπημα.  Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.  Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα  με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο η μαρέγκα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  140 °  για τα πρώτα 15 λεπτά  και στους 110 ° για μια ώρα.  Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.  Χτυπάμε τη κρέμα σ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΒΒQ SAUSE

Εικόνα
 Ένα απίθανο ρόλο με πανσέτα γεμιστό με γλυκόξινο chutney ρόδι και μήλο και καραμελωμένο με BBQ sauce. Αγαπημένο και άκρως κατάλληλο για τις γιορτινές ημέρες, με αυτό το ρολό θα τους ξετρελάνετε όλους!  Υλικά : 2-2μιση κιλά πανσέτα χωρίς κόκκαλο 1/2 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια 1/2 κίτρινη η πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια 250 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε μπαστουνάκια 6 φέτες ζαμπόν ψητό Φρέσκο δεντρολίβανο Φρέσκο θυμάρι 4-5 κ.σ. γλυκόξινο chutney ρόδι και μήλο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ Αλάτι Πιπέρι BBQ sauce ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ για το αλειμμα του ρολού.  Εκτέλεση : Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε με το λίπος από πάνω.  Το χαράσουμε διαγώνια και αλατοπιπερώνουμε καλά.  Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αλατοπιπερώνουμε καλά.  Απλώνουμε το chutney αλείφοντας το με ένα πινέλο να πάει σε όλη την επιφάνεια.  Σκορπάμε τα φρέσκα μυρωδικά επίσης σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.  Απλώνουμε στο κέντρο το ζαμπόν στη σειρά τη μια φέτα δίπλα στην άλλη.  Βάζουμε εναλλάξ μπαστουνάκι γραβιέρας και πιπ

ΨΩΜΑΚΙ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΟ ΤΟΜΑΤΙΝΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Εικόνα
 Ένα ιδιαίτερο ψωμάκι άκρως γιορτινό είναι αυτή η συνταγή. Γεμιστό με λιαστά τοματίνια και πικάντικη γραβιέρα, αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι.  Υλικά : 200γρ. κίτρινο αλεύρι 300γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 300μλ χλιαρό νερό 1 κ.σ. μέλι 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. Ελαιόλαδο Παπαρουνόσπορο 150 γρ. γραβιέρα 3 κ.σ. λιαστά τοματίνια 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά.  Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.  Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη αλευριού και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα υγρά υλικά.  Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε καλά.  Κάνουμε πολλά διπλώματα και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.  Ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη γραβιέρα με τη λιαστή τομάτα. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι.  Έπειτα από το φούσκωμα, παίρνουμε τη ζύμη, τη ξεφουσκώνουμε και χωρίζουμε σε 3 μέρη.  Το κάθε μέρος το ζυμώνουμε με λί

ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.

Εικόνα
 Αυτό το γλυκάκι είναι απίθανο, αρωματικό και πεντανόστιμο!! Ιδανικό για τις γιορτές γιατί είναι πολύ ελαφρύ και γεμάτο αρώματα.Κάθε μπουκιά του σε γεμίζει κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκάνισο..  Υλικά: 4 μήλα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χωρίς κουκούτσια 600μλ κόκκινο κρασί ξηρό 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο 2 στικ κανέλα 2 αστεροειδή γλυκάνισο Για τη κρέμα: 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 200 μλ. κρέμα γάλακτος πλήρης 1 κ.σ. μέλι Καρύδια για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Βράζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα που τα χωράει ίσα ίσα με το κρασί τη ζάχαρη και τα αρωματικά.  Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.  Στα πρώτα 15 λεπτά γυρίζουμε πάνω κάτω τα μήλα για να πάρουν χρώμα και από τις  δυο πλευρες.  Είναι έτοιμα όταν μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι μαλακά. Προσοχή δε θέλουμε να παραβρασουν.  Αφαιρούμε τα μήλα και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.  Παράλληλα ετοιμάζουμε τη κρέμα χτυπώντας το γιαούρτι, τη κρ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ SAUSE ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

Εικόνα
  Αυτά τα κοπανάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας!! Δε θέλει πολλά για να τα φτιάξετε.. Μια απλή μαρινάδα και όλη η νοστιμιά θα σας εκπλήξει!  Υλικά: 8 κοπανάκια Φρέσκο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. σουσάμι Για τη μαρινάδα 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. σόγια σως 3 κ.σ. μέλι κουμαριάς @beeu_honey.gr 3 κ.σ. πολτό σκόρδου 1 κ.γλ. τριμμένο  φρέσκο τζίντζερ η 1/4 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ 3 κ.γλ. χυμό λεμόνι 1 κ.γλ. λευκό ξύδι Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε σε μια μπασίνα τη μαρινάδα και τοποθετούμε τα κοπανάκια μέσα. Το ιδανικό είναι να μείνουν για τουλάχιστον 4 ώρες.  Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε το κρέας μαζί με τη περισσότερη από τη μαρινάδα.  Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για περίπου 45 λεπτά.  Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε τα κοπανάκια κ ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρινάδα.  Με ένα πινέλο αλείφουμε κατά διαστήματα το κρέας με τη μαρινάδα.  Μόλις είναι έτοιμα πασπαλίζουμε  με το σουσάμι μ το φρέσκο σχοινόπρασσο.  Ταιριάζουν υπέροχα με ρύζι, με πουρέ πατάτας με σαλάτα. Εγώ επέλ