ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ SAUSE ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

 Αυτά τα κοπανάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας!! Δε θέλει πολλά για να τα φτιάξετε.. Μια απλή μαρινάδα και όλη η νοστιμιά θα σας εκπλήξει! 


Υλικά:

  • 8 κοπανάκια
  • Φρέσκο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
Για τη μαρινάδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. μέλι κουμαριάς @beeu_honey.gr
  • 3 κ.σ. πολτό σκόρδου
  • 1 κ.γλ. τριμμένο  φρέσκο τζίντζερ η 1/4 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
  • 3 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. λευκό ξύδι


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε σε μια μπασίνα τη μαρινάδα και τοποθετούμε τα κοπανάκια μέσα. Το ιδανικό είναι να μείνουν για τουλάχιστον 4 ώρες. 
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε το κρέας μαζί με τη περισσότερη από τη μαρινάδα. 



Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για περίπου 45 λεπτά. 
Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε τα κοπανάκια κ ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρινάδα. 
Με ένα πινέλο αλείφουμε κατά διαστήματα το κρέας με τη μαρινάδα. 
Μόλις είναι έτοιμα πασπαλίζουμε  με το σουσάμι μ το φρέσκο σχοινόπρασσο. 
Ταιριάζουν υπέροχα με ρύζι, με πουρέ πατάτας με σαλάτα. Εγώ επέλεξα αυτή τη φορά να το συνοδεύσω με κους κους αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι. 

Καλή απόλαυση! 




Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας beeu_honey εδώ:
https://instagram.com/beeu_honeygr?igshid=1ioq175kbngsn

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο