ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το παραδοσιακό γλυκάκι!!! Εμάς είναι το αγαπημένο μας και πάντα το τιμούμε μέσα στις γιορτές. 

Αυτή τη φορά το ετοίμασα με συνδιασμο δυο συνταγών. Σ αυτό με βοήθησε πολύ η αγαπημένη μου foodblogger Greek_cooking_by_katerina ώστε να πετύχω την απόλυτα αφράτη κρέμα σιμιγδάλι. 

Στο τέλος αυτής της συνταγής θα βρείτε και το link από το site της ώστε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της συνταγής της. 


Υλικά:

  • 1 πακετο φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. Φρέσκο βουτυρο λιωμένο
Για τη κρέμα:
  • 1 λίτρο και 200 γρ. Φρέσκο γάλα
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ . βούτυρο
Για το σιρόπι:
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 250 μλ. νερό
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολυ καλά. 

Ετοιμάζουμε τη κρέμα χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. 

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνουμε το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. 

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει παιρνουμε λίγες κουταλιές από το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στο μίγμα των αυγών. 

Έπειτα ενσωματώνουμε όλο το μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 

Καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να μη ξεραθεί η επιφάνεια της και προχωράμε στα φύλλα. 

Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί. 
Βουτυρώνουμε τα φύλλα πολυ καλά και απλώνουμε στο ταψί τα μισά του πακέτου εναλλάξ. 

Απλώνουμε την κρέμα. 
Διπλώνουμε 2 βουτυρωμενα φύλλα και τα βάζουμε πάνω στη κρέμα και κλείνουμε τις άκρες όρος τα μέσα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τέλος σπρώχνουμε τις ακτές προς τα μέσα με το πινέλο. 

Μεγάλη προσοχή να είναι πολυ καλά βουτυρωμενα όλα τα  φυλλα. 

Χαράσουμε απαλά τα πάνω πάνω φύλλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170° για περίπου 45 λεπτά. 

Όπως βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο καυτό από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι με μια μεγάλη κουτάλα. 

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το απολαύσουμε. 



Εδώ θα βρείτε το βίντεο της foodblogger Κατερίνα Μουστάκα (Greek_cooking_by_katerina) 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο