ΠΑΒΛΟBA

 Αυτό το γλυκό θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακομη περισσότερη γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες.ο λόγος για την αγαπημενη σε όλους παβλοβα! 

Υλικά:

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κορν φλαουερ
  • 1 κ.γλ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κουπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου η μέντας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. 

Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. 
Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά. 

Προσθέτουμε το κορν φλαουερ και το ξύδι. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. 

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα  με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.

Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο η μαρέγκα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 
140 °  για τα πρώτα 15 λεπτά  και στους 110 ° για μια ώρα. 

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν. 




Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα. 

Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. 

Μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτα αγαπάμε! 




Καλή απόλαυση και καλές γιορτές σε όλους!! 






Σχόλια