ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ BLUE CHEESE, ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 Μια υπέροχη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο. Ιδανικός συνδιασμός υλικών. 


Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα:

  • 1 ρίζα μαρούλι  
  • 1/2  ρίζα λολα
  • 1 κούπα σπανάκι baby
  • 1 κούπα βαλεριάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι
  • 4-5 ραπανάκια σε λεπτές φλούδες
  • 4-5 βρασμένα κάστανα
  • Μισή κούπα καρύδια 
  • 100γρ. Blue chesse
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα ροδοπέταλα προαιρετικά
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι
Για το dressing:
  • Χυμό από 2 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 κούπα λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα χοντρό κόβουμε με το χέρι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φετούλες. 

Χοντρό κόβουμε και τα κάστανα

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά  εκτός απο το τυρί και ετοιμάζουμε το dressing. 

Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά ώστε να ανακατευτούν καλά και να δέσουν. 

Ρίχνουμε το dressing λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα. 

  • Τα ροδοπέταλα, το τυρί και το σουσάμι τα βάζουμε στο τέλος. 


Καλές γιορτές σε όλους!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο