ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.

 Αυτό το γλυκάκι είναι απίθανο, αρωματικό και πεντανόστιμο!! Ιδανικό για τις γιορτές γιατί είναι πολύ ελαφρύ και γεμάτο αρώματα.Κάθε μπουκιά του σε γεμίζει κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκάνισο.. 


Υλικά:

  • 4 μήλα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χωρίς κουκούτσια
  • 600μλ κόκκινο κρασί ξηρό
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 2 στικ κανέλα
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο
Για τη κρέμα:
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 μλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Καρύδια για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα που τα χωράει ίσα ίσα με το κρασί τη ζάχαρη και τα αρωματικά. 
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. 
Στα πρώτα 15 λεπτά γυρίζουμε πάνω κάτω τα μήλα για να πάρουν χρώμα και από τις  δυο πλευρες. 
Είναι έτοιμα όταν μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι μαλακά.
Προσοχή δε θέλουμε να παραβρασουν. 
Αφαιρούμε τα μήλα και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη κρέμα χτυπώντας το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος και το μέλι με ένα σύρμα ώστε να αφρατέψει το μίγμα. Αν θέλουμε πιο γλυκιά τη κρέμα προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη. 
Σερβίρονται ζεστά, με τη βελούδινη κρέμα και το ζεστό σιρόπι. Προαιρετικά, αν και το προτείνω γιατί δένει πολύ, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια. 




Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι απο τους ειδικούς στο είδος House of spices και θα τα βρείτε στο e-shop τους :
https://houseofspices.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο