Αναρτήσεις

TACOS ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ CHUTNEY ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Εικόνα
  Τα tacos είναι πολύ αγαπημένα και τόσο εύκολα να τα φτιάξετε που θα τα λατρέψετε!!  Χρησιμοποίησα το φανταστικό chutney πιπεριάς της MAMELLADA, πολυ ισορροπημένο στη γεύση, ελαφρώς καυτερό και πικάντικο που δένει τόσο αρμονικά με της γαρίδες και τη δροσερή σαλάτα που θα σας αρέσει πολύ!  Υλικά: Υλικά για 4 tacos: 4 μικρές τορτίγιες 16 γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1/2 αβοκάντο 1 φλ. κόκκινο λάχανο 1/2 καρότο  1/2 βαζάκι chutney πιπεριά MAMELLADA 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.σ. μαγιονέζα light Αλάτι και λίγη βεγκέταβεγκέτα Φρέσκο κόλιανδρο  Εκτέλεση: Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες μας,τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.  Τι μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και με 2-3 κ.σ. από το chutney.  Θέλουμε να μείνουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις ψήσουμε.  Πριν τις ψήσουμε τις πασπαλίζουμε με λίγη βεγκέτα.  Ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.  Παράλληλα ετοιμάζουμε τις τορτίγιες, κόβοντάς τες σε μικρότερο μέγεθος με ένα κουπάτ σε στρ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εικόνα
  Μια φανταστική μακαρονάδα νηστίσιμη, πεντανόστιμη και κυρίως πανεύκολη!!!  Τη μεγάλη διαφορά την κάνει η σάλτσα κίτρινης ντομάτας της εταιρείας Παραδοσιακά Προϊόντα Λαγκαδά.  Πάμε να δουμε τη συνταγή.  Υλικά: Για τη σάλτσα με τα κάσιους: 250γρ. Κάσιους ανάλατα 1 βάζο σάλτσα κίτρινης ντομάτας Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 10-15 τοματίνια Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.  Έπειτα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιολάδο και προσθέτουμε τα αλεσμένα κάσιους και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.  Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και προσθέτουμε τη σάλτσα κίτρινης ντομάτας.  Η σάλτσα ειναι έτοιμη για χρήση, δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάτι παραπάνω, μόνο λίγο αλάτι αν θέλετε.  Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στραγγίζοντας τα μέσα στη σάλτσα.  Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φύλλα φρέσκ

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Εικόνα
  Ποιος δεν αγαπάει τα μηλοπιτακια; Ξέρετε αυτά που συνοδεύουν το καφεδάκι μας, που τα παίρνουμε μαζί μας στη βόλτα, που πάνε παντού!!!  Σε μια ζύμη πασπαρτού, χειροποίητη,τραγανή και απίστευτα νόστιμη έκανα έναν συνδυασμό που θα σας αρέσει πολυ! Γέμισα τα πιτάκια μου με κομματάκια μήλου και μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη από την εταιρεία Evora.  Πάμε να δούμε τη συνταγή...  Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φλ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια 2 και 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/3 κ.γλ. αλάτι 2/3 φλ. γιαούρτι κατσικίσιο 1/3 φλ. νερό Για τη γέμιση: 1-2 μήλα ανάλογα το μέγεθος τους σε κυβάκια 1/2 βαζάκι μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη Εvora Λίγο αυγό για το αλειμμα.  Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.  Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι  με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ενα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.  Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε καλά το γιαουρτι με το νερό.  Προσθέτουμε το γιαούρτι με το νερό στη μπασίνα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Εικόνα
  Αυτή τη συνταγή για χταποδάκι στη λαδόκολλα πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!! Γίνεται λουκουμάκι και συνοδεύεται ιδανικά με σκορδάτο πουρέ πατάτας η κάποια ελαφριά σαλάτα.  Υλικά : Για το χταποδάκι : 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 κ.σ  λευκό ξύδι 2 φύλλα δάφνης 1 κ.σ. βότανα προβηγκιας από το κατάστημα House of spices , μίγμα βοτάνων που  αποτελείται από θυμάρι, δενδρολίβανο, μαντζουράνα, θρούμπι, εστραγκόν, βασιλικό, μαραθόσπορο, μέντα και λεβάντα. Για τον πουρέ πατάτας: 3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 2 κ.γλ. πολτό σκόρδου 2 σφηνάκια φρέσκο γάλα 2 κ.σ. βούτυρο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταποδάκι μας. Το βάζουμε μέσα στη λαδόκολλα με όλα τα υλικά και κλείνουμε πολύ καλά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μη ξεχειλίζουν τα ζουμακια στο ψήσιμο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2,5 ώρες. Εάν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο το χταπόδι μας από 1,5 κιλό τότε προσαρμόζουμε ανάλογα τους χρόνους ψησίματος. 

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εικόνα
 Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα σας δείξω μία φανταστική συνταγή για γλυκό πορτοκάλι που πραγματικά θα τη λατρέψετε!!!  Χρόνια δοκιμασμένη, ενός  πολύ αγαπημένου μου ανθρώπου,της πεθεράς μου...και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας πετύχει!!!  Υλικά: 3 κιλά πορτοκάλι χοντρόφλουδο 3 κιλά ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1,5 ποτήρι νερού νερό. 1 βανίλια κάψουλα Χυμό από 1 λεμόνι Εκτέλεση: Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά.  Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Ξαναβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Ξαναστραγγίζουμε και πετάμε το νερό.  Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τις ίνες.  Ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια μας κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια το καθένα.  Βάζουμε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 2-4 λεπτά.  Έπειτα ρίχνουμε τα πορτοκάλια και βράζουμε για 15-20 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.  Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό.  Δεν ανακατεύουμε ποτέ.  Κλείνουμε και αφήνουμε να κρυ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
Σε ποιον δεν αρέσουν οι σπιτικές μαρμελάδες... Πόσο μάλλον όταν δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και παρόλα αυτα είναι εξίσου νόστιμες με αυτές που έχουν ζάχαρη!!  Έφτασαν στα χέρια μου οι χειροποίητες μαρμελάδες της EVORA και σας εχω την πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή να τις απολαύσετε χωρίς τύψεις!!!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: 6 τορτίγιες μικρές 2 αυγά 1/2 φλ. φρέσκο γάλα 1/2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για τη γέμιση : Μαρμελαδα φράουλα χωρίς ζάχαρη EVORA Φρέσκες φράουλες Για το άλειμμα σοκολάτας: 100 γρ. κουβερτούρα υγείας 2-3 κ.σ. βούτυρο Ξηρού καρπού. Εγώ έβαλα αμυγδαλοβούτυρο.  Εκτέλεση : Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια και βουτάμε μέσα στο μίγμα τις τορτίγιες.  Βάζουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι η μπορούμε να το παραλείψουμε εντελώς αν είναι αντικολλητικό το τηγάνι μας. Ψηνουμε και από τις δυο πλευρες μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.  Κρατάμε ζεστές τις αυγόφετες τορτίγιες μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία γ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Εικόνα
Αυτή τη φορά δοκίμασα να φτιάξω το γνωστό σε όλους μας σπανακόρυζο με ένα διαφορετικό τρόπο. Οπότε και έκανα ένα πολύ γευστικό ριζότο με σπανάκι. Πολύ εύκολη συνταγή, σχεδόν σε 20-25 λεπτά έτοιμη στο πιάτο σας!! Πάμε να δούμε πόσο εύκολο ειναι.  Υλικά: 250γρ. ρύζι για rissoto 500γρ. κατεψυγμένο σπανάκι 2 μέτρια καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 1 κ.γλ. πολτο σκόρδου 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 λίτρο και λίγο παραπάνω ζωμό λαχανικών Αλάτι, πιπερι 2 κ.γλ. βεγγέτα 3 κ.γλ. πούδρα λεμονιού "dosegefsi" Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.  Στο βαθύ τηγάνι με το γυάλινο καπάκι της σειράς COOKIN BY GRUPPE τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σπανάκι για 5-6 λεπτά.  Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το ρύζι.  Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει  το ρύζι και προσθέτουμε τη βεγγέτα.  Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά.  Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και μένουμε πάνω απο το τηγάνι να ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο μας.  Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσ

ΑΛΜΥΡΟ CAKE ME MANITAPIA, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΛΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

Εικόνα
 Ένα εκπληκτικό αλμυρό cake για όλα τα γούστα είναι αυτή η συνταγή!!! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, πιστέψτε με!! Είναι τόσο αφράτο και μυρωδάτο, πλούσιο σε γεύση που μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και ως κύριο γεύμα με μια σαλάτα.  Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο αυτό το αλμυρό cake είναι το Μαστέλο Κατσικάκι που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στη τελική γεύση και υφή.  Υλικά: 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. ηλιέλαιο 3 αυγά 1 φλ. κατσικίσιο γιαουρτι 1/4 φλ. γάλα 1 φλ. Μαστέλο κατσικάκι τριμμένο 2 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα διάφορα, εγώ χρησιμοποίησα 1 φλ. Portobello και 1 φλ. Champignon 4 μεγάλες φέτες γαλοπουλα καπνιστή σε κυβάκια 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 1κ.γλ. baking powder Μια πρέζα αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να χάσουν τον όγκο τους σε χαμηλή πάντα φωτιά.  Μεταφέρουμε σε χαρτί για να στραγγίξουμε το περιττό ελαιόλ

Μπουκίτσες muffins με βρώμη, γεμιστά με πραλίνα Crunchy Sisinni της Ritos Food

Εικόνα
  Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε!!!  Μπουκίτσες muffins με βρώμη, γεμιστά με πραλίνα Crunchy Sisinni (με νιφάδες ρυζιού) της Ritos Food. Ιδανική συνταγή για παιδιά, ας τους δώσουμε έναν αποκριάτικο τόνο λόγω των ημερών!!!  Υλικά: 150 γρ. Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. καστανή ζάχαρη 3 αυγά 3/4 φλ. Φρέσκο γάλα η οποιοδήποτε της αρεσκείας σας 250γρ. αλεύρι βρώμης (ή κίτρινο αλεύρι, δουλεύει εξίσου τέλεια με το αλεύρι βρώμης)  1 κ. γλ. Baking powder 1/4 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας πραλίνα Crunchy Sisinni (με νιφάδες ρυζιού)   για το γέμισμα των μάφινς Πολύχρωμη τρούφα για το στόλισμα Εκτέλεση: Όλα τα υλικά τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.  Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα σύρμα στο χέρι μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη.  Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με τα υγρά

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ CRANBERRIES CRANBERRIES

Εικόνα
Αυτό το παστέλι θα το λατρέψετε! Τόσο εύκολη και γρήγορη παρασκευή που θα το καθιερώσετε και θα το φτιάχνετε συνεχώς. Ιδανική για παιδιά αφού δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης!! Είναι φτιαγμένο μόνο με το αγνό μέλι ανθέων της TRISILIA NATURAL PRODUCTS.  Πάμε να δούμε τη συνταγή..  Υλικά: 1/2 φλ. Μέλι ανθέων "TRISILIA" 1 φλ. σουσάμι 1/2 φλ. αμύγδαλα ανάλατα  1/3 φλ. αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1/4 κ.γλ. κανέλα Κευλανης Εκτέλεση: Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Πλένουμε το σουσάμι και το αφήνουμε να στεγνώσει πολυ καλά.  Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.  Θέλει πολλή προσοχή γιατί θα πάρει ξαφνικά χρώμα το σουσάμι οπότε να είστε από πάνω για να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.  Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθετουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τα cranberries. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινή ινσεις ώστε να έχου