ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα σας δείξω μία φανταστική συνταγή για γλυκό πορτοκάλι που πραγματικά θα τη λατρέψετε!!! 

Χρόνια δοκιμασμένη, ενός  πολύ αγαπημένου μου ανθρώπου,της πεθεράς μου...και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας πετύχει!!! 


Υλικά:

  • 3 κιλά πορτοκάλι χοντρόφλουδο
  • 3 κιλά ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1,5 ποτήρι νερού νερό.
  • 1 βανίλια κάψουλα
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά. 

Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Ξαναβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Ξαναστραγγίζουμε και πετάμε το νερό. 

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τις ίνες. 

Ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια μας κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια το καθένα. 

Βάζουμε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 2-4 λεπτά. 

Έπειτα ρίχνουμε τα πορτοκάλια και βράζουμε για 15-20 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. 

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό. 

Δεν ανακατεύουμε ποτέ. 

Κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό εκτός φωτιάς.

Την επόμενη μέρα βράζουμε το γλυκό ξανά για περίπου 25 λεπτα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. 

Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια. 

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε εκτός ψυγείου. 

Καλή απόλαυση!!! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο