ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

 Αυτή τη συνταγή για χταποδάκι στη λαδόκολλα πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!! Γίνεται λουκουμάκι και συνοδεύεται ιδανικά με σκορδάτο πουρέ πατάτας η κάποια ελαφριά σαλάτα. 


Υλικά:

Για το χταποδάκι:

  • 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ  λευκό ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. βότανα προβηγκιας από το κατάστημα House of spices, μίγμα βοτάνων που αποτελείται από θυμάρι, δενδρολίβανο, μαντζουράνα, θρούμπι, εστραγκόν, βασιλικό, μαραθόσπορο, μέντα και λεβάντα.
Για τον πουρέ πατάτας:
  • 3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 2 κ.γλ. πολτό σκόρδου
  • 2 σφηνάκια φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταποδάκι μας. Το βάζουμε μέσα στη λαδόκολλα με όλα τα υλικά και κλείνουμε πολύ καλά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μη ξεχειλίζουν τα ζουμακια στο ψήσιμο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2,5 ώρες. Εάν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο το χταπόδι μας από 1,5 κιλό τότε προσαρμόζουμε ανάλογα τους χρόνους ψησίματος. 


Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 

Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε. 

Μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα κ λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο πουρέ. 

Σερβίρουμε το χταποδάκι πάνω στο πουρέ και απολαμβάνουμε!!! 


Όλα  τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα για τη συνταγή μου είναι από το αγαπημένο μου κατάστημα μπαχαρικών House of spices, σας βάζω το link  από το eshop:

To πιάτο των φωτογραφιών είναι κεραμικό,χειροποίητο, φτιαγμένο με μεράκι και πολλά χρόνια εμπειρίας από Alexopoloulos Ceramics, παρακάτω θα βρείτε το link  από το νέο site τους και να πάρετε μια ιδέα απο τη φανταστική δουλειά τους:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο