ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ CRANBERRIES CRANBERRIES

Αυτό το παστέλι θα το λατρέψετε! Τόσο εύκολη και γρήγορη παρασκευή που θα το καθιερώσετε και θα το φτιάχνετε συνεχώς.
Ιδανική για παιδιά αφού δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης!! Είναι φτιαγμένο μόνο με το αγνό μέλι ανθέων της TRISILIA NATURAL PRODUCTS. 
Πάμε να δούμε τη συνταγή.. 


Υλικά:

  • 1/2 φλ. Μέλι ανθέων "TRISILIA"
  • 1 φλ. σουσάμι
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα ανάλατα 
  • 1/3 φλ. αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα Κευλανης



Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Πλένουμε το σουσάμι και το αφήνουμε να στεγνώσει πολυ καλά. 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς. 

Θέλει πολλή προσοχή γιατί θα πάρει ξαφνικά χρώμα το σουσάμι οπότε να είστε από πάνω για να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 



Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθετουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τα cranberries.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινή ινσεις ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα και πολύ γρήγορα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. 

Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει το μίγμα και κόβουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος που θέλουμε. 

Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς και να κρυώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες. 



Αποθηκεύουμε σε δοχείο και απολαμβάνουμε καθημερινά χωρίς τύψεις!!! 

Μπορούμε να προσθέσουμε όποιο ξηρό καρπό μας αρέσει αφαιρώντας από τη δοσολογία που σας δίνω. 

Καθώς μπορείτε να προσθέσετε και οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σας. 


Το μέλι άνθεων που χρησιμοποίησα γι αυτή τη συνταγή καθώς και τα χειροποίητα ρεσώ από σόγια και μελισσοκέρι που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι της οικογενειακής επιχείρησης "Trisilia natural products".
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες ποικιλίες μελιού καθώς και όλα τα είδη κεριών και ρεσώ που με τόσο μεράκι  και αγάπη παράγει στον ιστότοπο της https://www.trisilia.com/
και στο προφίλ της στο Instagram 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο