ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Αυτή τη φορά δοκίμασα να φτιάξω το γνωστό σε όλους μας σπανακόρυζο με ένα διαφορετικό τρόπο. Οπότε και έκανα ένα πολύ γευστικό ριζότο με σπανάκι. Πολύ εύκολη συνταγή, σχεδόν σε 20-25 λεπτά έτοιμη στο πιάτο σας!!

Πάμε να δούμε πόσο εύκολο ειναι. 


Υλικά:

  • 250γρ. ρύζι για rissoto
  • 500γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. πολτο σκόρδου
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο και λίγο παραπάνω ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπερι
  • 2 κ.γλ. βεγγέτα
  • 3 κ.γλ. πούδρα λεμονιού "dosegefsi"

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. 

Στο βαθύ τηγάνι με το γυάλινο καπάκι της σειράς COOKIN BY GRUPPE τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σπανάκι για 5-6 λεπτά. 

Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το ρύζι. 

Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει  το ρύζι και προσθέτουμε τη βεγγέτα. 

Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά. 

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και μένουμε πάνω απο το τηγάνι να ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο μας. 

Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε και άλλη κουτάλα. 

Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να βάλουμε όλο το ζωμό και να βράσει το ρύζι. 


Αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει και προσθέτουμε τη πούδρα λεμονιού. 

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό και αχνιστό.


Καλή απόλαυση!!! Και καλή Σαρακοστή με νόστιμες συνταγές!!! ❤

Το βαθύ τηγάνι της σειράς COOKIND BY GRUPPE που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της Gruppe μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο