ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

 Ποιος δεν αγαπάει τα μηλοπιτακια;

Ξέρετε αυτά που συνοδεύουν το καφεδάκι μας, που τα παίρνουμε μαζί μας στη βόλτα, που πάνε παντού!!! 

Σε μια ζύμη πασπαρτού, χειροποίητη,τραγανή και απίστευτα νόστιμη έκανα έναν συνδυασμό που θα σας αρέσει πολυ! Γέμισα τα πιτάκια μου με κομματάκια μήλου και μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη από την εταιρεία Evora. 

Πάμε να δούμε τη συνταγή... 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
  • 2 και 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 2/3 φλ. γιαούρτι κατσικίσιο
  • 1/3 φλ. νερό
Για τη γέμιση:
  • 1-2 μήλα ανάλογα το μέγεθος τους σε κυβάκια
  • 1/2 βαζάκι μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη Εvora
Λίγο αυγό για το αλειμμα. 


Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. 

Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι  με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ενα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. 

Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε καλά το γιαουρτι με το νερό. 

Προσθέτουμε το γιαούρτι με το νερό στη μπασίνα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. 

Αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο ακόμη αλεύρι. 
Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί η ζύμη μας μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια μήλου με τη μαρμελάδα. 

Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε τη ζύμη. 


Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλαστη σε σχετικά λεπτό φύλλο. 

Κόβουμε με κουπατ η κάποιο καπάκι ή τσέρκι διαμέτρου 3-4 εκ. τη ζύμη. 

Περνάμε τις άκρες από το κάτω μέρος της ζύμης με λίγο αυγό, θα βοηθήσει να κολλήσει καλύτερα η ζύμη μας. 

Μοιράζουμε τη γέμιση, περίπου 1 κ.γλ. σε κάθε βάση και κλείνουμε με το πάνω μέρος της ζύμης κλείνοντας καλά  τις άκρες. 

Αλοίφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και κάνουμε 2 μικρές χαρακιές στο πανω μέρος, στο κέντρο της ζύμης. 


Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °.

Καλή απόλαυση φίλοι μου!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο