Αναρτήσεις

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Εικόνα
  Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!! Το μοσχαράκι γίνεται τόσο μαλακό και τρυφερό.. Και τα φρέσκα αρωματικά σε συνδιασμό με τα μπαχαρικά και το λεμόνι δίνουν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!!!    Υλικά: 1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι 2-3 καρότα 1 μεσαίο  ξερό κρεμμύδι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1με 1,5 λτ. ζωμό λαχανικών 2 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας 1/2 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Άρωμα 4-5 φυλλα φρέσκο φασκόμηλo  Άρωμα Χυμό απο 1 λεμόνι 2 κ.σ. νισεστέ Αλάτι Ρύζι Μπασμάτι για το σερβίρισμα και λαχανικά στον ατμό.  Εκτέλεση: Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο σε στικάκια.  Μετά από λίγο προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας.  Μπορούμε να τα δέσουμε αν θέλουμε με ένα σπάγκο ή να τα ρίξουμε έτσι όπως είναι. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχάσετε να τα αφαιρέσετε πριν δέσετε τη σάλτσα.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας και το μπούκοβο.  Ρίχνουμε το ζωμό τόσο όσο

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Όλοι λατρεύουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά.. Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω έναν πιο ελαφρύ, με μέλι αντί για ζάχαρη, αρωματισμένο με πορτοκάλι που πιστέψτε με θα σας αρέσει πολύ!!!  Υλικά: 1 φλ. ηλιέλαιο η 1/2 φλ. ηλιέλαιο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1,5 φλ. μέλι ανθέων TRISILIA natural products 3 φλ.  νερό 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κ.γλ κανέλα 1/2 φλ. αμύγδαλα η καρύδια ή και τα δυο αν θέλουμε. 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα 150 γρ. κουβερτούρα υγείας προαιρετικά Παστέλι για τη διακόσμηση του χαλβά Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το χυμό και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κράνμπερι,και το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι και το διατηρούμε ζεστό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς χ οντροκομμένους και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.  Πολλή προσοχή να ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μαυρίσει το σιμιγδάλι. Μόλις χρυσαφίσ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εικόνα
 Αυτή η συνταγή θα σας λύσει στα χέρια όταν ψάχνετε ένα υγιεινό σνακ. Ένα πολύ νόστιμο ψωμάκι με χαρούπι, καρύδια, αποξηραμένο πορτοκάλι και μέλι πορτοκάλι της εταιρείας Home by nature .  Υλικά: 150γρ. Χαρουπάλευρο 200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 150γρ. αλεύρι κίτρινο 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 300 μλ. χλιαρό νερό 2 κ.σ. μέλι πορτοκαλιάς Home_by_nature 1/2 κ.γλ. αλάτι 2 κ.σ. ηλιέλαιο 1 χούφτα καρύδια 4-5 φέτες αποξηραμένο πορτοκάλι Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα υγρά. Ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες. Έπειτα ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το δουλεύουμε με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και

Γλυκιά pizza με nocciolata Sisinni και φρέσκα φρούτα

Εικόνα
  Αυτή η γλυκιά pizza θα σας συναρπάσει και θα την καθιερώσετε!!! Πρόκειται για μια κλασική ζύμη πίτσας που στολίστηκε με την υπέροχη nocciolata  sisinni της Ritos food,κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού, φρέσκα κόκκινα φρούτα και λευκή κουβερτούρα Sisinni. Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: Υλικά για τη βάση της πίτσας: 2 και 1/2 φλ. αλεύρι για πίτσα 1φλ. χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.σ. ζάχαρη  1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο Για το topping: Φρέσκα κόκκινα φρούτα, μύρτιλα και φράουλες χρησιμοποίησα εγώ, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.  Nocciolata cream Sisinni, κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού Λευκή κουβερτούρα Sisinni Φουντούκια ψημένα Εκτέλεση: Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια από το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.  Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη

TACOS ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ CHUTNEY ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Εικόνα
  Τα tacos είναι πολύ αγαπημένα και τόσο εύκολα να τα φτιάξετε που θα τα λατρέψετε!!  Χρησιμοποίησα το φανταστικό chutney πιπεριάς της MAMELLADA, πολυ ισορροπημένο στη γεύση, ελαφρώς καυτερό και πικάντικο που δένει τόσο αρμονικά με της γαρίδες και τη δροσερή σαλάτα που θα σας αρέσει πολύ!  Υλικά: Υλικά για 4 tacos: 4 μικρές τορτίγιες 16 γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1/2 αβοκάντο 1 φλ. κόκκινο λάχανο 1/2 καρότο  1/2 βαζάκι chutney πιπεριά MAMELLADA 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.σ. μαγιονέζα light Αλάτι και λίγη βεγκέταβεγκέτα Φρέσκο κόλιανδρο  Εκτέλεση: Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες μας,τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.  Τι μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και με 2-3 κ.σ. από το chutney.  Θέλουμε να μείνουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις ψήσουμε.  Πριν τις ψήσουμε τις πασπαλίζουμε με λίγη βεγκέτα.  Ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.  Παράλληλα ετοιμάζουμε τις τορτίγιες, κόβοντάς τες σε μικρότερο μέγεθος με ένα κουπάτ σε στρ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εικόνα
  Μια φανταστική μακαρονάδα νηστίσιμη, πεντανόστιμη και κυρίως πανεύκολη!!!  Τη μεγάλη διαφορά την κάνει η σάλτσα κίτρινης ντομάτας της εταιρείας Παραδοσιακά Προϊόντα Λαγκαδά.  Πάμε να δουμε τη συνταγή.  Υλικά: Για τη σάλτσα με τα κάσιους: 250γρ. Κάσιους ανάλατα 1 βάζο σάλτσα κίτρινης ντομάτας Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 10-15 τοματίνια Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.  Έπειτα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιολάδο και προσθέτουμε τα αλεσμένα κάσιους και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.  Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και προσθέτουμε τη σάλτσα κίτρινης ντομάτας.  Η σάλτσα ειναι έτοιμη για χρήση, δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάτι παραπάνω, μόνο λίγο αλάτι αν θέλετε.  Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στραγγίζοντας τα μέσα στη σάλτσα.  Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φύλλα φρέσκ

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Εικόνα
  Ποιος δεν αγαπάει τα μηλοπιτακια; Ξέρετε αυτά που συνοδεύουν το καφεδάκι μας, που τα παίρνουμε μαζί μας στη βόλτα, που πάνε παντού!!!  Σε μια ζύμη πασπαρτού, χειροποίητη,τραγανή και απίστευτα νόστιμη έκανα έναν συνδυασμό που θα σας αρέσει πολυ! Γέμισα τα πιτάκια μου με κομματάκια μήλου και μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη από την εταιρεία Evora.  Πάμε να δούμε τη συνταγή...  Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φλ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια 2 και 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/3 κ.γλ. αλάτι 2/3 φλ. γιαούρτι κατσικίσιο 1/3 φλ. νερό Για τη γέμιση: 1-2 μήλα ανάλογα το μέγεθος τους σε κυβάκια 1/2 βαζάκι μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη Εvora Λίγο αυγό για το αλειμμα.  Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.  Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι  με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ενα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.  Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε καλά το γιαουρτι με το νερό.  Προσθέτουμε το γιαούρτι με το νερό στη μπασίνα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Εικόνα
  Αυτή τη συνταγή για χταποδάκι στη λαδόκολλα πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!! Γίνεται λουκουμάκι και συνοδεύεται ιδανικά με σκορδάτο πουρέ πατάτας η κάποια ελαφριά σαλάτα.  Υλικά : Για το χταποδάκι : 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 κ.σ  λευκό ξύδι 2 φύλλα δάφνης 1 κ.σ. βότανα προβηγκιας από το κατάστημα House of spices , μίγμα βοτάνων που  αποτελείται από θυμάρι, δενδρολίβανο, μαντζουράνα, θρούμπι, εστραγκόν, βασιλικό, μαραθόσπορο, μέντα και λεβάντα. Για τον πουρέ πατάτας: 3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 2 κ.γλ. πολτό σκόρδου 2 σφηνάκια φρέσκο γάλα 2 κ.σ. βούτυρο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταποδάκι μας. Το βάζουμε μέσα στη λαδόκολλα με όλα τα υλικά και κλείνουμε πολύ καλά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μη ξεχειλίζουν τα ζουμακια στο ψήσιμο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2,5 ώρες. Εάν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο το χταπόδι μας από 1,5 κιλό τότε προσαρμόζουμε ανάλογα τους χρόνους ψησίματος. 

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εικόνα
 Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα σας δείξω μία φανταστική συνταγή για γλυκό πορτοκάλι που πραγματικά θα τη λατρέψετε!!!  Χρόνια δοκιμασμένη, ενός  πολύ αγαπημένου μου ανθρώπου,της πεθεράς μου...και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας πετύχει!!!  Υλικά: 3 κιλά πορτοκάλι χοντρόφλουδο 3 κιλά ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1,5 ποτήρι νερού νερό. 1 βανίλια κάψουλα Χυμό από 1 λεμόνι Εκτέλεση: Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά.  Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Ξαναβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Ξαναστραγγίζουμε και πετάμε το νερό.  Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τις ίνες.  Ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια μας κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια το καθένα.  Βάζουμε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 2-4 λεπτά.  Έπειτα ρίχνουμε τα πορτοκάλια και βράζουμε για 15-20 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.  Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό.  Δεν ανακατεύουμε ποτέ.  Κλείνουμε και αφήνουμε να κρυ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
Σε ποιον δεν αρέσουν οι σπιτικές μαρμελάδες... Πόσο μάλλον όταν δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και παρόλα αυτα είναι εξίσου νόστιμες με αυτές που έχουν ζάχαρη!!  Έφτασαν στα χέρια μου οι χειροποίητες μαρμελάδες της EVORA και σας εχω την πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή να τις απολαύσετε χωρίς τύψεις!!!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: 6 τορτίγιες μικρές 2 αυγά 1/2 φλ. φρέσκο γάλα 1/2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για τη γέμιση : Μαρμελαδα φράουλα χωρίς ζάχαρη EVORA Φρέσκες φράουλες Για το άλειμμα σοκολάτας: 100 γρ. κουβερτούρα υγείας 2-3 κ.σ. βούτυρο Ξηρού καρπού. Εγώ έβαλα αμυγδαλοβούτυρο.  Εκτέλεση : Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια και βουτάμε μέσα στο μίγμα τις τορτίγιες.  Βάζουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι η μπορούμε να το παραλείψουμε εντελώς αν είναι αντικολλητικό το τηγάνι μας. Ψηνουμε και από τις δυο πλευρες μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.  Κρατάμε ζεστές τις αυγόφετες τορτίγιες μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία γ