Αναρτήσεις

ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Φανταστικά τρουφάκια, σούπερ υγιεινά, φραουλένια και χωρίς καθόλου ζάχαρη!  Εχω χρησιμοποιήσει μόνο μέλι ανθέων της  TRISILIA natural products  και έχουν γίνει όνειρο!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: 200γρ. Φρέσκιες φράουλες 70γρ. γρ. πούδρα αμυγδάλου 80 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο 4-5 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ανάλογα ποση υγρασία εχουν οι φράουλες 2 κ.σ. μέλι ανθέων  TRISILIA natural products Λευκή κουβερτούρα Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σκουπίζουμε σχολαστικά να φύγει όλη η υγρασία και τις αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας λίγο από τη βρώμη, ίσως να χρειαστεί μόνο 4 κ.σ. για να σφίξει το μίγμα.  Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερές ειναι οι φράουλες που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να πλάθεται το μίγμα σε μπαλίτσες. Βγαίνουν 15 τρουφάκια μεσαίου μεγέθους.  Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο ώστε να μη κολλάνε και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Κατευθείαν

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Εικόνα
  Έφτασε και η γιορτή της μητέρας και δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού της ημέρας ένα επιδόρπιο να γλυκάνει ακόμη περισσότερο αυτή τη μέρα.  Έφτιαξα λοιπόν μια πανακότα σε βαζάκια αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και γλυκό τριαντάφυλλο.  Πολύ εύκολη συνταγή για όλους.  Υλικά: 200μλ. γάλα 450μλ. κρέμα γάλακτος 5 φύλλα ζελατίνη 4 κ.σ. ζάχαρη 1/2 λοβό βανίλια Μαδαγασκάρης Για το σερβίρισμα: Γλυκό τριαντάφυλλο και ροζ τριανταφυλλάκια.  Εκτέλεση: Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά.  Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.  Σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας.  Έπειτα προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίξουμε πολύ καλά.  Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε 4 βαζάκια.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα.  Παγώνουμε στη συντήρηση για τουλάχιστον 3-4 ώρες.  Σερβίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο ή  οποιοδήποτε άλλο γλυκό μας αρέσ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ Tangzhong

Εικόνα
 Η ιαπωνική μέθοδος Tangzhong εγγυάται αφράτα, μυρωδάτα και γεμάτα ίνες τσουρέκια που θα  λατρέψετε!!!  Ακολουθήστε με ακρίβεια τη συνταγή και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.  Υλικά: Για τη water roux: 40γρ. αλεύρι για τσουρέκια 100μλ. γάλα Για τη ζύμη: 460γρ. αλεύρι για τσουρέκια 145 γρ. ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 100μλ. γάλα 2 αυγά 1/2 κ.γλ. κακουλέ 1/3 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη 1 κ.γλ. μαχλέπι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 65 γρ. βούτυρο Για το άλειμμα πριν το ψήσιμο: Ασπράδι αυγού Σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ Εκτέλεση: Θέλουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.  Ετοιμάζουμε αρχικά τη κρεμούλα που θα μας δώσει αυτό το μαστιχωτό αποτέλεσμα.  Σε ένα  κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια πηχτή και ομοιόμορφη κρέμα.  Μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να κρυώσει καλά ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε.  Στο δοχείο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη της συνταγής, 2 κ.σ. από το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα χλιαρό για να ενεργοποι

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Εικόνα
 Το ότι διανύουμε τη Μ. Εβδομάδα δε σημαίνει ότι στερούμαστε γεύσης και απόλαυσης στα φαγητά μας. Όποτε και εγώ ετοίμασα μια φανταστική μακαρονάδα με πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης Μisko με κόκκινη σάλτσα και πράσινες ελιές.. Πεντανόστιμη συνταγή, εύκολη αλλά  και γρήγορη!!  Υλικά: 1 πακέτο πέννε ριγκάτε ολικής Misko   300γρ. τριμμένες τομάτες 1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες 1 κ.γλ.  βεγγέτα 2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες τομάτες να παρουν μια βράση,σε χαμηλή φωτιά,με τη βεγγέτα,τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 2-3 σφηνάκια νεράκι.  Είναι έτοιμη η σάλτσα μας σε 10 λεπτά, όπου θα έχει εξατμιστεί το νερό και θα έχει δέσει.  2 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε κόψει σε ροδέλες.  Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.  Σερβίρουμε με

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ PEANUT BUTTER SISINNI THΣ RITOS FOOD

Εικόνα
  Ένα εύκολο κέικ με κακάο και φυστικοβούτυρο και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας υγείας Sisinni και φυστικοβούτυρο Sisinni  θα σας κάνει παρέα τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!!Μια πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!!  Υλικά: Για το κέικ: 1 και 1/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. κακάο σκόνη 1 κ.γλ. baking powder 1/3 κ.γλ. αλάτι 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1/3 φλ. ηλιέλαιο 1 φλ. χλιαρό νερό 9 κ.γλ. φυστικοβούτυρο SisinniSisinni της Ritos food Για την επικάλυψη: 200 γρ. κουβερτούρα υγείας Sisinni 100-150 γρ. φυστικοβούτυρο Sisinni  Εκτέλεση: Αυτό το κέικ είναι το πιο εύκολο που θα φτιάξετε ποτέ!  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε.  Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και νερό.  Προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών υλικών το μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.  Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και απλών

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Εικόνα
 Αυτή είναι η συνταγή που χρόνια ολόκληρα έκανε η γιαγιά μου. Απίστευτη νοστιμιά, άκρως εθιστικά!!! Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες παρόμοιες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, γι αυτό και δε θα σας πω ότι είναι κάτι διαφορετικό, αλλά θα σας πω ότι είναι απλά φανταστικά ❤ Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 αυγά Ξύσμα από 1,5 πορτοκάλι 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη απο House of spices Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλ. γάλα 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 φλ. κίτρινο αλεύρι (μπορεί λίγο λιγότερο)  1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. baking powder αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα στο τέλος.  Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τρίβουμε με το χερι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.  Προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε.  Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.  Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα στερεά υλικά κρατώντας μισό φλ. από

ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ ΜΕ CHUTNEY ΤΟΜΑΤΑ

Εικόνα
  Μια παραδοσιακή συνταγή με μια πιο μοντέρνα προσθήκη. Αγαπημένη Λαδένια Κιμώλου με το εκρηκτικό chutney τομάτα από την αγαπημένη μου Mamellada .Εύκολη συνταγή, νόστιμη και νηστίσιμη.  Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά.  Υλικά: Για τη ζύμη: 600-650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 240 μλ. χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γλ. αλάτι Για την επιφάνεια: 4 κ.σ. chutney τομάτα Mamellada 1 φλ. τοματίνια 1 μεγάλη ώριμη τομάτα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αποξηραμένη ρίγανη,θυμάρι και λίγο αλάτι.  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε πρώτα  το ζυμαράκι μας.  Σε μια μπασίνα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο από το αλεύρι για το τελικό ζύμωμα.  Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.  Βγαίνει ελαφρώς κολλώδης η ζύμη. Αυτό θα την κάνει αφράτη.   Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Εικόνα
 Για να κλείσει λοιπόν όμορφα η εβδομάδα θα φτιάξουμε ένα φανταστικό κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, τόσο απλό και γρήγορο που θα το λατρέψετε!  Υλικά: 250 γρ. Arborio ρύζι 500γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή βοδινού 150 μλ. λευκό κρασί 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπερι φρέσκο τριμμένο 2 κ.σ. βούτυρο Παρμεζάνα Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ τηγάνι, εγώ χρησιμοποιώ αυτό της σειράς  COOKIN by GRUPPE με το γυάλινο καπάκι, απίστευτα πρακτικό, σωτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ελαιολάδο.  Μόλις πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε, συνεχίζουμε με το ρύζι για το ριζότο μας.  Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Έπειτα προσθέτουμε στο ριζότο μας από μια κουτάλα ζωμό τη φορά, ανακατεύουμε συνεχώς, πάντα σε χαμηλή φωτιά.  Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι.  Θα πάρει περίπου 20-25 λεπτά η όλη διαδικασία.  Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και τριμμένη παρμεζάνα.  Θέλουμε

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ CHUTNEY KAΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Εικόνα
  Φανταστικά πιτάκια με ζύμη κουρού που γίνεται στη στιγμή με μια γέμιση πολύ ιδιαίτερη λόγω του chutney καπνιστής μελιτζάνας που περιέχει.  Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φλ. βούτυρο παγωμένο 2 και 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/3 κ. γλ. αλάτι 2/3 φλ. γιαουρτι  1/3 φλ. νερό Για τη γέμιση : 200γρ Φρέσκια μυζήθρα 150γρ. Φέτα  3-4 κ.σ. chutney καπνιστή μελιτζάνα SAZA 1 αυγό.  Για το άλλειμμα:  Λίγο αυγό και παπαρουνόσπορο.  Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.  Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι  με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το νερό.  Προσθέτουμε το γιαούρτι με το νερό στη μπασίνα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο ακόμη αλεύρι.  Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί η ζύμη μας μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.  Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, προσθέτουμε το αυγό και το chutney. Ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε σχήμα

PORRIDGE ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA

Εικόνα
  Μια πολύ καλή ιδέα για γρήγορο αλλά και υγιεινό πρωινό είναι το ποριτζ, πρόκειται για βρώμη που έχει μείνει όλο το βράδυ μέσα σε γάλα και έχει φουσκώσει και χυλώσει δίνοντας μας ένα χορταστικό χυλό γεμάτο ενέργεια!!!Υπάρχουν άπειρες συνταγές και συνδυασμοί, εγώ αυτή τη φορά επέλεξα να το φτιάξω με γάλα αμυγδάλου, νιφάδες βρώμης, σπόρους chia, μέλι και να συνοδεύσω με κόκκινα φρούτα και σταγόνες λευκής σοκολάτας.  Πάμε να δούμε τα υλικά παρακάτω.  Υλικά: Για το χυλό: 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης 2 κ.γλ. σπόρους chia 1 κ.γλ. μέλι 250γρ. γάλα αμυγδάλου Για το σερβίρισμα: Φρέσκα κόκκινα φρούτα, φράουλες, σμέουρα Σταγόνες λευκής σοκολάτας 1 κ.γλ. μέλι Εκτέλεση: Όλη η προετοιμασία γίνεται από το προηγούμενο βράδυ.  Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε τα υλικά για το χυλό. Κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.  Την επόμενη μέρα αδειάζουμε  το χυλό σε ένα μπολ.  Οι αναλογίες που σας έχω δώσει είναι για να φτιάξουμε ένα χυλό ελαφρώς χυλωμένο. Αν θέλετε πιο σφιχτό το χυλό,μειώστε τη ποσότη