ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ PEANUT BUTTER SISINNI THΣ RITOS FOOD

 Ένα εύκολο κέικ με κακάο και φυστικοβούτυρο και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας υγείας Sisinni και φυστικοβούτυρο Sisinni  θα σας κάνει παρέα τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!!Μια πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!! 


Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1 και 1/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 9 κ.γλ. φυστικοβούτυρο SisinniSisinni της Ritos food

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας Sisinni
  • 100-150 γρ. φυστικοβούτυρο Sisinni 


Εκτέλεση:

Αυτό το κέικ είναι το πιο εύκολο που θα φτιάξετε ποτέ! 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε. 

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και νερό. 

Προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών υλικών το μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και απλώνουμε το μίγμα μας. 

Παίρνουμε μία μία κουταλιά από το φυστικοβούτυρο και αφήνουμε σε διάφορα σημεία μέσα στο μίγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα το πάχος του κέικ μας. Το ελέγχουμε με τη γνωστή μέθοδο με την οδοντογλυφίδα. Να τονίσω σ αυτό το σημείο ότι είναι σχετικά υγρό το κέικ, όποτε μη προσοχη να μη το παραψήσουμε και στεγνώσει. 

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Εγώ έβαλα 120 γρ. γιατι το φυστικοβούτυρο είναι αρκετά έντονο, μπορείτε όμως να μειώσετε η να αυξήσετε τη ποσότητα του ανάλογα με το γούστο σας. 

Απλώνουμε πάνω στο κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε. 

Καλή απόλαυση❤


Τα προϊόντα που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας Rito's Food μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ritosfood.com/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο