ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

 Το ότι διανύουμε τη Μ. Εβδομάδα δε σημαίνει ότι στερούμαστε γεύσης και απόλαυσης στα φαγητά μας. Όποτε και εγώ ετοίμασα μια φανταστική μακαρονάδα με πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης Μisko με κόκκινη σάλτσα και πράσινες ελιές.. Πεντανόστιμη συνταγή, εύκολη αλλά  και γρήγορη!! 


Υλικά:

  • 1 πακέτο πέννε ριγκάτε ολικής Misko 
  • 300γρ. τριμμένες τομάτες
  • 1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ.  βεγγέτα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες τομάτες να παρουν μια βράση,σε χαμηλή φωτιά,με τη βεγγέτα,τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 2-3 σφηνάκια νεράκι. 

Είναι έτοιμη η σάλτσα μας σε 10 λεπτά, όπου θα έχει εξατμιστεί το νερό και θα έχει δέσει. 

2 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε κόψει σε ροδέλες. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. 

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. 


Καλή απόλαυση❤



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο