ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 Αυτή είναι η συνταγή που χρόνια ολόκληρα έκανε η γιαγιά μου. Απίστευτη νοστιμιά, άκρως εθιστικά!!! Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες παρόμοιες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, γι αυτό και δε θα σας πω ότι είναι κάτι διαφορετικό, αλλά θα σας πω ότι είναι απλά φανταστικά ❤

Υλικά:

  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από 1,5 πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη απο House of spices
  • Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. κίτρινο αλεύρι (μπορεί λίγο λιγότερο) 
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα στο τέλος. 

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τρίβουμε με το χερι να ενωθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. 

Προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε. 

Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.

Συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 

Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα στερεά υλικά κρατώντας μισό φλ. από το κίτρινο αλεύρι, μπορεί να μη το πάρει ολο, και κοσκινίζουμε το μίγμα και το προσθέτουμε στο μίγμα με το βουτυρο και τη ζάχαρη. 

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη μάζα. 
Εδώ θα δούμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι. 
Εμένα μου περίσσεψε περίπου 1/4 φλ. από το κίτρινο αλεύρι. 

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η ζύμη και να μπορούμε να τη δουλέψουμε. 

Κόβουμε ζύμη βάρους 45 γρ. , ανοίγουμε σε μπαστουνάκι και γυρνάμε σε οποίο σχήμα μας αρέσει. 


Μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά , θα χρειαστούν απλά λιγότερο ψήσιμο. 

Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε προαιρετικά με αυγό και λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. 

Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι φρέσκο βούτυρο, πορτοκάλι και βανίλια!!! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο