Αναρτήσεις

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια χειροποίητη πιτούλα;Σίγουρα όχι εγώ, μιας και έχω αδυναμία σ αυτές! Σήμερα ετοίμασα μια εύκολη σπανακοτυρόπιτα , έμπνευση της στιγμής , με υλικά που είχα στην κουζίνα μου.  Πάμε να δούμε τη συνταγή, είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!!!  Υλικά: Για το φύλλο: 500γρ. αλεύρι κίτρινο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ. σ. ξύδι Για τη γέμιση: 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια Λίγο φρέσκο δυόσμο 1/2 φλ. φέτα 1 αυγό Αλάτι αν χρειάζεται Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο ελαιόλαδο για το άλλειμα του ταψιού και των φύλλων .  Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση, τσιγαρίζοντας το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.  Έπειτα προσθέσουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.  Μόλις τραβήξουν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά κ αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα κ ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .  Στη γέμιση προσθέτουμ

GALETTES ΜΕ ΚΡΕΜΑ Gianduia SISINNI , ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Εικόνα
  Για να ξεκινήσει γλυκά αυτή η εβδομάδα σας έχω ετοιμάσει φανταστικές galettes με κρέμα  Gianduia   Sisinni  της Ritos Food με φράουλες και κεράσια που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!  Υλικά: Για τη ζύμη: 1 και 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. βούτυρο παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/4 κ.γλ. αλάτι 1 αυγό 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό Για τη γέμιση: 4 κ.σ. Κρέμα Gianduia Sisinni 2 φλ. φράουλες και κεράσια 1/2 κ.γλ . Κορν φλουρί 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη   Για το άλειμμα στο τέλος: Λίγο αυγό και καστανή ζάχαρη Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη μπασίνα ψιχουλιάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη και το αλάτι.  Μόλις έχουμε ένα μίγμα σαν υγρή άμμο, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε το νερό, τόσο όσο να έχουμε την ιδανική ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα 4 κ.σ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, περίπου 125 γρ. το καθένα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να τη δουλ

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ

Εικόνα
Τι καλύτερο από ένα υγιεινό επιδόρπιο ή και γιατί όχι και πρωινό με στραγγιστό γιαούρτι, μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ , νιφάδες βρώμης, φρέσκα κόκκινα φρούτα και flakes καρύδας!! Εύκολη συνταγή που γίνεται στο λεπτό!  Υλικά για 2 μερίδες: 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4-5 κ.σ. βρώμη σε νιφάδες 4-5 κ.σ. μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού ODE STO RODI Φρέσκα κόκκινα φρούτα, όπως ρόδι,μύρτιλλα και μούρα. Φρέσκος δυόσμος και flakes καρύδας για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε ποτηράκι ή βαζάκι βάζουμε με την εξής σειρά τα υλικά μας,γιαούρτι, νιφάδες βρώμης,φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα και ξανά γιαούρτι, φρούτα και μαρμελάδα. Καλή απόλαυση!!  Μπορείτε να βρείτε τη φανταστική μαρμελάδα ρόδι με χυμό σταφυλιού που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή καθώς και όλη τη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ στο link παρακάτω: https://www.ode.global/el/shop/

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ CHUTNEY ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Εικόνα
  Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά θέλουμε εύκολες λύσεις για τις μικρές γευστικές απολαύσεις μας.  Τι καλύτερο λοιπόν από το να ετοιμάσουμε μπρουσκέτες με chutney ρόδι και καροτο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ με ψητά τοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα.  Πολύ γρήγορη συνταγή που θα απολαύσετε με μπυρίτσα η κρασάκι.  Υλικά για 2 μπρουσκέτες: 2 φέτες ψωμί με προζύμι η χωριάτικο ψωμί 4 κ.σ. chutney  ρόδι και καρότο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα Φρέσκια μοτσαρέλα Για τα ψητά τοματίνια: 6-7 τοματίνια 1 κ.σ. ελαιόλαδο Απ οξηραμένη Ρίγανη κ φρέσκο θυμάρι Χοντρό αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου προαιρετικά. Φρέσκο θυμάρι και μαυροκούκι. Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τα τοματίνια κόβοντας τα στη μέση και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τα υλικά.  Απλώνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.  Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να τη κάνουμε και από τη προηγούμενη και να κρατάμε τα τοματίνια στο ψυγείο έτοιμα για χρήση.  Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι

ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Φανταστικά τρουφάκια, σούπερ υγιεινά, φραουλένια και χωρίς καθόλου ζάχαρη!  Εχω χρησιμοποιήσει μόνο μέλι ανθέων της  TRISILIA natural products  και έχουν γίνει όνειρο!  Πάμε να δούμε τη συνταγή.  Υλικά: 200γρ. Φρέσκιες φράουλες 70γρ. γρ. πούδρα αμυγδάλου 80 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο 4-5 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ανάλογα ποση υγρασία εχουν οι φράουλες 2 κ.σ. μέλι ανθέων  TRISILIA natural products Λευκή κουβερτούρα Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σκουπίζουμε σχολαστικά να φύγει όλη η υγρασία και τις αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας λίγο από τη βρώμη, ίσως να χρειαστεί μόνο 4 κ.σ. για να σφίξει το μίγμα.  Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερές ειναι οι φράουλες που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να πλάθεται το μίγμα σε μπαλίτσες. Βγαίνουν 15 τρουφάκια μεσαίου μεγέθους.  Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο ώστε να μη κολλάνε και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Κατευθείαν

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Εικόνα
  Έφτασε και η γιορτή της μητέρας και δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού της ημέρας ένα επιδόρπιο να γλυκάνει ακόμη περισσότερο αυτή τη μέρα.  Έφτιαξα λοιπόν μια πανακότα σε βαζάκια αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και γλυκό τριαντάφυλλο.  Πολύ εύκολη συνταγή για όλους.  Υλικά: 200μλ. γάλα 450μλ. κρέμα γάλακτος 5 φύλλα ζελατίνη 4 κ.σ. ζάχαρη 1/2 λοβό βανίλια Μαδαγασκάρης Για το σερβίρισμα: Γλυκό τριαντάφυλλο και ροζ τριανταφυλλάκια.  Εκτέλεση: Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά.  Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.  Σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας.  Έπειτα προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίξουμε πολύ καλά.  Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε 4 βαζάκια.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα.  Παγώνουμε στη συντήρηση για τουλάχιστον 3-4 ώρες.  Σερβίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο ή  οποιοδήποτε άλλο γλυκό μας αρέσ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ Tangzhong

Εικόνα
 Η ιαπωνική μέθοδος Tangzhong εγγυάται αφράτα, μυρωδάτα και γεμάτα ίνες τσουρέκια που θα  λατρέψετε!!!  Ακολουθήστε με ακρίβεια τη συνταγή και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.  Υλικά: Για τη water roux: 40γρ. αλεύρι για τσουρέκια 100μλ. γάλα Για τη ζύμη: 460γρ. αλεύρι για τσουρέκια 145 γρ. ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 100μλ. γάλα 2 αυγά 1/2 κ.γλ. κακουλέ 1/3 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη 1 κ.γλ. μαχλέπι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 65 γρ. βούτυρο Για το άλειμμα πριν το ψήσιμο: Ασπράδι αυγού Σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ Εκτέλεση: Θέλουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.  Ετοιμάζουμε αρχικά τη κρεμούλα που θα μας δώσει αυτό το μαστιχωτό αποτέλεσμα.  Σε ένα  κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια πηχτή και ομοιόμορφη κρέμα.  Μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να κρυώσει καλά ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε.  Στο δοχείο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη της συνταγής, 2 κ.σ. από το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα χλιαρό για να ενεργοποι

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Εικόνα
 Το ότι διανύουμε τη Μ. Εβδομάδα δε σημαίνει ότι στερούμαστε γεύσης και απόλαυσης στα φαγητά μας. Όποτε και εγώ ετοίμασα μια φανταστική μακαρονάδα με πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης Μisko με κόκκινη σάλτσα και πράσινες ελιές.. Πεντανόστιμη συνταγή, εύκολη αλλά  και γρήγορη!!  Υλικά: 1 πακέτο πέννε ριγκάτε ολικής Misko   300γρ. τριμμένες τομάτες 1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες 1 κ.γλ.  βεγγέτα 2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες τομάτες να παρουν μια βράση,σε χαμηλή φωτιά,με τη βεγγέτα,τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 2-3 σφηνάκια νεράκι.  Είναι έτοιμη η σάλτσα μας σε 10 λεπτά, όπου θα έχει εξατμιστεί το νερό και θα έχει δέσει.  2 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε κόψει σε ροδέλες.  Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.  Σερβίρουμε με

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ PEANUT BUTTER SISINNI THΣ RITOS FOOD

Εικόνα
  Ένα εύκολο κέικ με κακάο και φυστικοβούτυρο και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας υγείας Sisinni και φυστικοβούτυρο Sisinni  θα σας κάνει παρέα τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!!Μια πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!!  Υλικά: Για το κέικ: 1 και 1/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. κακάο σκόνη 1 κ.γλ. baking powder 1/3 κ.γλ. αλάτι 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1/3 φλ. ηλιέλαιο 1 φλ. χλιαρό νερό 9 κ.γλ. φυστικοβούτυρο SisinniSisinni της Ritos food Για την επικάλυψη: 200 γρ. κουβερτούρα υγείας Sisinni 100-150 γρ. φυστικοβούτυρο Sisinni  Εκτέλεση: Αυτό το κέικ είναι το πιο εύκολο που θα φτιάξετε ποτέ!  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε.  Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και νερό.  Προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών υλικών το μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.  Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και απλών

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Εικόνα
 Αυτή είναι η συνταγή που χρόνια ολόκληρα έκανε η γιαγιά μου. Απίστευτη νοστιμιά, άκρως εθιστικά!!! Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες παρόμοιες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, γι αυτό και δε θα σας πω ότι είναι κάτι διαφορετικό, αλλά θα σας πω ότι είναι απλά φανταστικά ❤ Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 αυγά Ξύσμα από 1,5 πορτοκάλι 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη απο House of spices Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλ. γάλα 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 φλ. κίτρινο αλεύρι (μπορεί λίγο λιγότερο)  1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. baking powder αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα στο τέλος.  Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τρίβουμε με το χερι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.  Προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε.  Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.  Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα στερεά υλικά κρατώντας μισό φλ. από