ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

 Εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα!!



Υλικα:
60 γρ. Αγρια αποξηραμενα μανιτάρια 
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι 
3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη 
Αλάτι,πιπέρι,βεγκετα
Μισή κούπα από το ζωμό των μανυταριων
60γρ. Τυρί κρεμα
Φύλλο κρουστας 
Αυγο
Ελαιόλαδο 




Εκτέλεση:
Βαζουμε τα μανιτάρια μέσα σε χλιαρό νεράκι για μισή ώρα να ζωντανέψουν 
Έπειτα σε ένα αντικολλητικό σκεύος τσιγγαριζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη πιπερια με λίγο ελαιόλαδο. Μολις αρχισει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες,τα αγρια μανιτάρια και τα μπαχαρικά.μόλις ψηθούν τα υλικά προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.αφαιρουμε τη ρίγανη και αφήνουμε λίγο θα κρυώσει κ προσθέτουμε το τυρί κρέμα. 
Πρεπει να κρυώσει εντελώς η γέμιση για να κάνουμε τα τρυγωνακια.
Κόβουμε σε λωρίδες φυλλα κρουστας ,αλοιφουμε με λίγο ελαιόλαδο  κ βάζουμε μια κ.σ. γέμιση και κλείνουμε σε τριγωνακι.θανθυμε την ίδια διαδικασία για όλη τη γεμιση. Εμένα μου βγαίνουν 10 κομμάτια αλλά μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά κ να βγουν περισσότερα.η γέμιση έχει υπέροχη έντονη γεύση λόγω των άγριων μανιταριών οπότε λίγη γέμιση σε καφέ ποτάκι αρκεί.
Αν θέλουμε προαιρετικά αλοιφουμε με αυγο και πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνοσπορο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο